Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


CRJ Mas Fonollar

1. Introducció i serveis del Mas Fonollar
2. PIDCES
3. Assessories


 

1. Introducció i serveis del Mas Fonollar 

Degà dels equipaments culturals de la ciutat i obert des del 1983, el CRJ Mas Fonollar és un equipament municipal dedicat a proporcionar eines i recursos a la població jove de la ciutat per a la seva plena emancipació i la integració a la vida adulta. El centre també vol ser un espai de relació i coneixença alternatiu per a l’oci i el temps lliure, on els joves que tinguin entre 12 i 30 anys (aprox.) puguin gaudir de les activitats que es programen. Està obert de dilluns a divendres de 16:30 a 21 hores.

Els serveis que ofereix són els següents:

PUNT D’INFORMACIÓ JUVENIL

El Punt d’Informació Juvenil és el lloc del CRJ Mas Fonollar on els joves poden adreçar-se per consultar qualsevol dubte o demanda d’informació sobre els serveis que els ofereix la ciutat en matèria d’habitatge, formació, treball, oci i lleure, salut, cooperació i solidaritat, viatges, etc. Al PIJ els dinamitzadors respondran les seves consultes i els indicaran on poden trobar informació més especialitzada sobre la seva demanda.

Es poden fer consultes per mail, telèfon o de forma presencial.

CESSIÓ DE SALES, SERVEI DE CONNEXIÓ A INTERNET i SALES D’ESTUDI NOCTURNES

Una xerrada, una activitat, un taller, un videofòrum, un espai per reunir-se, per ballar, per assajar,...

Si es volen utilitzar els recursos i/o espais de que disposa el Centre s’ha de comunicar al/la dinamitzador/a presencialment, per telèfon o bé per correu electrònic. Un cop analitzada la proposta i la seva viabilitat (que es pugui fer perquè la sala no estigui ocupada quan la necessitin) s’informarà a la persona o persones interessades.

A la planta baixa del centre hi ha 6 ordinadors amb connexió a Internet on els usuaris poden realitzar consultes i treballs d’ofimàtica. El centre també disposa de connexió WIFI per dispositius adaptats a aquesta tecnologia.

Durant dos períodes a l’any el centre amplia el seu horari fins a les 00.00 hores de dilluns a divendres i de 10 a 20 hores els caps de setmana per tal d’acollir la Sala d’Estudi nocturna. Aquest és un servei destinat als joves en període d’exàmens.

SALA DE RECURSOS MUSICALS (BUCK D’ASSAIG)

El centre disposa d’una sala d’assaig insonoritzada i equipada per assajar. Posa a l’abast un set de microfonia, amplificador de guitarra i baix, bateria i taula de so. A la sala, a més, també s’organitzen classes de guitarra i altres instruments per a diferents nivells.

ESPAI PER LA PAU

L’Espai per la Pau i els Drets Humans de Santa Coloma de Gramenet neix l’octubre de 2009 amb la voluntat d’esdevenir una porta oberta a l’educació per la Pau a la ciutat.

L’Espai s’orienta especialment al treball i la implicació dels joves d’acord amb els principis que es deriven del Pla Local de Joventut i del programa ‘Joves i Cooperació: Joves per la Pau’. La funcionalitat de la seu de l’espai, a partir de l’adequació d’una de les sales del Mas Fonollar, posa a l’abast dels joves i professionals tot un conjunt d’eines educatives, participatives i creatives al servei de la formació i l’acció entorn la cultura de la pau, la cooperació internacional al desenvolupament, la solidaritat i la convivència fonamentada en el respecte per la diversitat i els drets humans.

CENTRE EUROPA JOVE

El Centre Europa Jove és un espai per informar, orientar i assessorar a joves i entitats juvenils del Barcelonès que vulguin participar en programes de mobilitat europea.

A través del Centre Europa Jove Virtual, joves i entitats podeu accedir als serveis i recursos per participar, treballar, estudiar i viatjar per Europa.

 Cal demanar cita prèvia

El CRJ Mas Fonollar programa habitualment tallers, cicles artístics, concerts i actuacions durant la Festa Major d’Estiu. Al centre, el Consell Comarcal del Barcelonès i l’empresa municipal Grameimpuls organitzen assessories de treball, drets laborals, i formació. Consulta amb els dinamitzadors dels centres els horaris i concerta una visita.

2. PIDCES

El Programa Informació i Dinamització als Centres d'Educació Secundària (PIDCES) és una iniciativa de l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona a través de l'Oficina del Pla Jove a la que s’ha adherit l’Ajuntament de Santa Coloma per a desenvolupar actuacions als instituts per tal de promoure la informació, la dinamització i la participació dels joves estudiants.

El programa PIDCES es concreta a cadascun dels 8 instituts de la ciutat amb la presència i l'atenció als joves i adolescents a través del punt d'informació jove.

El Punt d'Informació Jove és un espai d'atenció presencial estable a l'institut que posa a l'abast dels i les joves recursos informatius d'interès i accions i estratègies que promouen experiències de participació tant en el propi centre com en el seu entorn més proper, el barri i el municipi. L'atenció presencial es concreta en un dia a la
setmana durant l'hora del pati, i amb sessions específiques a les hores de tutoria en les que un dinamitzador explica als joves els serveis i recursos que tenen al seu abast.

3. Assessories

Als Centres de Recursos Juvenils, el Consell Comarcal del Barcelonès i l’empresa municipal Grameimpuls organitzen assessories de treball, drets laborals, i formació. Consulta amb els dinamitzadors dels centres els horaris i concerta una visita.

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 18.03.2013

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Compartir Habitatge Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Links Joves Mapa Jove Entre tots