Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Diccionari de l'Habitatge

Q

Qualificació: Constitueix un procediment administratiu a través del com es comprova la legalitat i el compliment de les característiques exigides per als habitatges de protecció oficial i es procedeix, si escau, a la seva declaració amb els efectes inherents a tal declaració, conformement a la normativa aplicable.

Qualificació definitiva: És la resolució per la qual, una vegada finalitzades les obres d'edificació i urbanització, es declara que l'immoble compleix amb les característiques exigides als habitatges de protecció oficial.

Qualificació provisional: És el tràmit inicial, pel qual es comprova el compliment de les característiques exigides als habitatges de protecció oficial per la normativa vigent, després de la presentació de la sol·licitud de qualificació per part dels interessats.

Qualificació urbanística: Qualificació del sòl que defineix els usos permesos sobre aquest.

Quantitat a compte: Pagament parcial que s'efectua com avanç d'un deute. Diner que s'entrega al comprador o venedor per al pagament de part de la compra. Normalment s'avancen per poder assegurar la presència a la promoció de vivendes que encara no s'han començat a construir, amb la finalitat de facilitar al promotor que executa les obres.

Quantitats garantides: Es tracta de l'import total del deute que cobreix la hipoteca, no només és el principal que s'ha prestat, també inclou una quantitat per interessos i els possibles costos per un judici per impagats. És la base que s'utilitza per al càlcul dels honoraris del notari en l'escriptura d'hipoteca.

Quota: Pagament, normalment mensual, de la hipoteca, que inclou part del capital prestat i part dels interessos. Pot ser constant (sempre es paga el mateix perquè els interessos es redueixen en proporció a l'amortització de capital), creixent (cada any s'amortitza més capital, per la qual cosa baixen els interessos) o decreixent (cada any s'amortitza el mateix capital, i per tant els interessos es redueixen progressivament i el total va disminuint).

Quota comodí: Característica exclusiva dels supercrèdits UCI que permet al prestatari no pagar una quota a l'any durant els tres primers quan li vagi malament, per vacances, despeses extraordinàries, etc.

Quota íntegra: En un impost, quantitat a abonar resultant d'aplicar el tipus de gravamen establert en l'impost sobre la base liquidable, que ve a ser la quantificació econòmica del fet imposable.

Quota tributària: La quota tributària és el resultat del procés de quantificació tributària que, generalment, ve a coincidir amb la prestació o quantitat a ingressar pel subjecte passiu en favor de la Hisenda Pública. Pot ser de dos tipus: la quota íntegra, que és la quantitat obtinguda després d'aplicar a la base imposable el tipus de gravamen; i la quota líquida, que és el resultat d'aplicar sobre la quota íntegra les deduccions previstes en la Llei.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.04.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove