Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
 • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
 • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


28/05/2013 - 11:25

Vols conèixer les experiències de voluntariat a l’estranger d’altres joves? No et perdis aquesta tarda la taula rodona que organitzem amb el SVE


 

En el marc de la celebració de la Setmana Europea de la Joventut 2013, el Centre Europa Jove organitza, amb la col•laboració del Servei de Voluntariat Europeu, una taula rodona on participaran diferents joves que han viscut una experiència de voluntariat a l’estranger.

Creiem que la millor forma de fomentar la realització d’un voluntariat europeu és aconseguint que els joves es motivin després d’escoltar el testimoni d’altres joves que, com ells, en un moment de la seva vida es van plantejar aquesta opció de mobilitat internacional. Per això, i amb l’objectiu que els membres d’aquest col·lectiu coneguin tot el que cal saber sobre una experiència de voluntariat a Europa, organitzem una reunió amb participants en convocatòries anteriors.

Durant la sessió, els assistents podran conèixer diferents testimonis de voluntariat i ser partícips d’un intercanvi de vivències molt interessant. L’assistència a l’activitat és gratuïta, però cal inscripció prèvia a través d’aquest enllaç. També en aquest enllaç trobareu més detalls sobre l’horari i el lloc de l’esdeveniment.

 

 

 

7 ítems que cal saber sobre el Voluntariat Europeu

 

Què és?

És un projecte internacional que permet a un jove o grup de joves participar activament en una organització que l'acollirà en un país diferent al que resideix. Aquesta experiència ofereix al jove voluntari la possibilitat d'entrar en contacte amb altres cultures i a idiomes, per dur a terme una tasca de voluntariat en un ampli ventall d'activitats com ara treballar amb nens, esports, oci, art, etc.

 

Quins beneficis comporta?

Afavoreix la participació del joves en activitats transnacionals solidàries al servei de la col·lectivitat dins una varietat de camps: social, mediambiental, cultural, esport, lleure, etc.

 

Qui pot accedir-hi?

El voluntari ha de ser:

 • Jove d'edat compresa entre 18 i 30 anys a l'inici del seu servei voluntari.
 • Resident legal en un estat de la Unió Europea, en països veïns o en altres països del món.
 • Compromès amb una experiència de ciutadania activa i d'educació no formal.
 • Obert per adquirir capacitats i destreses socials, interculturals i personals.

 

Quant dura?

La durada habitual és de dos a dotze mesos, en el cas de joves desfavorits es poden contemplar projectes de curta durada entre dues  setmanes i dos  mesos. Es prioritzaran projectes de 6 a 9 mesos de durada.

 

Podem participar sols o en grup?

Hi ha dos tipus d’experiències:

 • Individual: projecte realitzat per un sol voluntari
 • Col·lectiu: projecte realitzat per un grup de fins a 30 voluntaris en una o diverses entitats d'acollida.

 

Quin cost té?

A nivell indicatiu, les depeses de projecte es repartiran entre les entitats promotores segons aquest percentatges: entre el 5 i el 15% per a l'entitat d'enviament, entre el 80 i 90% per a l'entitat d'acollida i entre el 3 i el 8% per l'entitat coordinadora.

El finançament del SVE es basa en el principi de cofinançament entre les organitzacions participants (les d'enviament i les d'acollida) i els fons de la Unió Europea.

La contribució de la Comissió Europea a les organitzacions d'enviament, d'acollida i coordinadora varia d'acord amb la naturalesa de les despeses:

 • Despeses de viatge: 90% del cost dels bitllets.
 • Despeses del projecte: quantitat fixa (depenent del país d'acollida. Veure Guia de l'usuari ) que inclou l'allotjament, manutenció, formació lingüística, gestió del projecte, coordinació, tutoria, transport local, etc.
 • Diners de butxaca (quantitat depenent del país d'acollida (veure Guia de l'usuari ).
 • Despeses extraordinàries: relacionades amb el visat, tutoria reforçada i altres atencions especials per a joves amb menys oportunitats. 

 

Quan es presenten les sol·licituds?

El calendari de presentació per projectes bilaterals i amb països veïns és el següent:

si el projecte comença entre els dies:

la sol·licitud s'ha de presentar abans del dia:

1 de maig i el 31 d'octubre

1 de febrer

1 d'agost i el 31 de gener

1 de maig

1 de gener i el 31 de juny

1 d'octubre

Per a projectes amb organitzacions amb seu en "altres països del món" i els projectes d'àmbit europeu, o quan el sol·licitant tingui seu en "països veïns", els terminis de presentació de sol·licituds són els següents:

si el projecte comença entre els dies:

la sol·licitud s'ha de presentar abans del dia:

1 juliol i el 30 de novembre

1 de febrer

1 de novembre i el 30 de març

1 de juny

1 de gener i el 31 de juliol

1 de setembre

 

Més informació i Via

 


Etiquetes: , , , ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove