Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


17/03/2015 - 10:05

Trobar feina a través d'Internet


En els últims anys, Internet ha esdevingut una eina imprescindible per a millorar les nostres oportunitats de trobar una feina, sobretot des de la irrupció de l’anomenada web 2.0, on l’usuari té més protagonisme a la xarxa. I és que la web ha evolucionat molt des de l’aparició dels primers serveis centrats en l’àmbit laboral, com Infojobs o Infoempleo. En l’actualitat, Internet ens ofereix múltiples i interessants plataformes des de les quals mostrar les nostres capacitats i habilitats, gestionar  la pròpia marca personal i, en definitiva, millorar les nostres oportunitats laborals.

Nous serveis per trobar feina

Per trobar feina a través d’Internet és important disposar del nostre currículum al núvol. Per això, podem utilitzar serveis com Marketyu, Jobandtalent i Jobijoba. Les tres plataformes ens permeten crear el nostre CV i mostrar-lo de forma gràfica i intuïtiva a les empreses per tal que la cerca del candidat ideal sigui el més ràpida i eficaç possible, alhora que es ressaltaran les nostres habilitats i capacitats més enllà dels títols acadèmics o l’experiència professional.

Marketyou, per exemple, permet elaborar un currículum visual en què es pot avaluar l’experiència i habilitats de la persona, de forma que les empreses poden buscar directament aquells perfils que més s’adeqüen a les seves necessitats concretes.

De manera semblant, Jobandtalent selecciona les ofertes laborals en funció de les capacitats i habilitats del candidat, de forma que el sistema ens pot oferir les ofertes més adients al nostre perfil.

Jobijoba, d’altra banda, permet mantenir el currículum actualitzat de forma senzilla i posa a la nostra disposició un buscador d’ofertes entre gairebé 90 borses laborals.

Buscar feina a través de les xarxes socials

A més dels serveis especialitzats, com Marketyu, Jobandtalent i Jobijoba, les xarxes socials també són molt útils per millorar les nostres oportunitats laborals. En aquesta línia cal destacar LinkedIn, Xing o Viadeo, xarxes socials professionals que permeten publicar el nostre currículum i fer networking entre infinitud de contactes.

Les xarxes socials també ens permeten buscar feina segons el nostre àmbit d’especialització. En aquest sentit, trobem per exemple xarxes per a l’autoocupació de professionals del àmbit tecnològic, sobretot del camp de l’enginyeria, la programació o el disseny, en què destaquen Hourly, oDesk o Elance.

Cal destacar també UpStartUp, la primera xarxa social de cerca de feina per a perfils tècnics en l’àmbit tecnològic que vulguin formar part d’un projecte engegat per un emprenedor del sector digital. En ser tan específica, aquesta xarxa permet que els emprenedors trobin de forma ràpida persones disposades a implicar-se en el seu projecte. Els perfils més buscats són enginyers informàtics i multimèdia, dissenyadors gràfics, consultors SEO (posicionament web), etc.

Però a més de les xarxes socials especialitzades, també són útils plataformes com Facebook, on empreses i organitzacions publiquen a diari milers d’ofertes laborals, que a la vegada són publicitades per altres usuaris, com a les pàgines dels serveis de joventut. És important fer-se fan de totes les empreses i grups del nostre interès professional així com dels portals d’ocupació que disposin de pàgina a Facebook. Des d’aquesta xarxa podem també gestionar la nostra reputació on line. En aquest sentit, hem de vigilar especialment amb el contingut públic del nostre perfil, doncs cada vegada més les empreses s’informen sobre els candidats a través de les xarxes socials.

En la mateixa línia, Twitter és de gran utilitat per a la cerca de feina, sobretot en l’àmbit tecnològic. A través d’aquesta xarxa de microblogging podem seguir també aquelles empreses, entitats o organitzacions que ens interessen professionalment i estar al dia, així, de les ofertes laborals que publiquin. Twitter ens permet posicionar-nos també com a experts en un camp concret, per això és important aportar contingut d’interès del nostre sector i compartir contingut d’altres usuaris, de forma que visualitzem els nostres coneixements i capacitats. De fet, l’avantatge d’estar present en aquestes xarxes és que ens permeten mostrar les nostres capacitats i habilitats, i no limitar-nos a exposar el nivell d’estudis o l’experiència laboral.

Amb l’objectiu d’optimitzar l’ús de Twitter com a plataforma de cerca de feina, el portal InfoEmpleo va posar en marxa Tuiempleo, un compte de Twitter que publica ofertes laborals a temps real i envia a l’usuari tuits amb les ofertes laborals que més s’ajusten al seu perfil. Per això, és important disposar d’un perfil el més complet i precís possible a fi que Tuiempleo ens enviï les ofertes més adequades.

Fes el teu propi videocurrículum

Una imatge val més que mil paraules i per això molts joves estan optant per fer el seu propi videocurrículum. Es tracta de gravar-te en vídeo explicant la teva formació, experiència i capacitats. Una fórmula innovadora que sens dubte crida l’atenció cada vegada més de les empreses que valoren la creativitat i proactivitat dels candidats. Per fer el teu videocurrículum disposes d’eines com Yovijob, una plataforma professional en què pots gravar de forma gratuïta fins a quatre videocurrículums en qualsevol idioma. A més, aquesta eina permet importar automàticament el teu perfil des de LinkedIn.

Un altre servei en aquesta línia és Entrevitae, un banc d’entrevistes que permet a l’usuari pujar vídeos en què expliqui les seves dades i per què les empreses haurien de contractar-lo. Es poden pujar totes les entrevistes que es vulguin, amb una durada màxima de cinc minuts, per tal que les empreses que busquen un perfil determinat les visualitzin i puguin obtenir més informació de cada candidat.

Recorda que des d’aquesta web podes demanar una Assessoria personalitzada d’Ocupació on podràs informar-te sobre com millorar les teves oportunitats laborals. També posem a la teva disposició els nostres tallers gratuïts per a ajudar-te en la cerca d’ocupació.


Etiquetes: , , ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove