Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


26/04/2018 - 10:01

Obre les portes el Pompeu Lab per impulsar la participació i la creativitat

És un espai de treball i creació, dotat amb noves tecnologies, on desenvolupar idees i projectes Avui divendres, a les 18.00 h, se celebrarà una jornada de portes obertes a tothom


L’Ajuntament de Santa Coloma celebrarà una jornada de portes obertes perquè la ciutadania pugui conèixer de primera mà el Pompeu Lab, un nou equipament municipal situat al carrer de Pompeu Fabra, 22, que es posarà en marxa al maig amb l’objectiu de convertir-se en la casa de la participació i l’espai de la innovació i la creativitat

Amb més de 900 m2, el Pompeu Lab serà un laboratori d’idees i un centre de producció i materialització de projectes i iniciatives socials promogudes per la població. S’hi podrà accedir a diferents eines i recursos tecnològics, espais i sales equipades, i a la consulta de professionals —monitors i educadors— per crear autèntiques patents ciutadanes i formació en els entorns tecnològics d’Internet i les xarxes socials. També s’hi faran cursos, exposicions, xerrades i altres esdeveniments que fomentin la  participació i la implicació en la millora de la ciutat. L’espai acollirà també la UEC-PNO, una unitat d’escolarització externa per a joves de diferents instituts, un recurs educatiu que fins ara estava ubicat en una altra dependència municipal.
El Pompeu Lab comptarà amb un punt d’atenció del Servei de Participació de l’Ajuntament, que serà l’oficina de referència per als processos participatius en marxa i el punt de gestió del nou equipament. Els ciutadans i les ciutadanes que ho desitgin podran implicar-se en processos participatius endegats, inscriure’s en les activitats gestionades per aquest servei, introduir-hi queixes i suggeriments, reservar espais per a reunions o fer-hi actes participatius.

Laboratori d’idees i iniciatives
A més de l’oficina de participació, hi haurà dos espais destacats: el Making Lab i el Thinking Lab. El primer, estarà destinat al treball i la cocreació de projectes, disposarà de tecnologia d’impressió en 3D, impressió en vinil i làser, taula de disseny, ordinadors i panell d’eines. L’objectiu és facilitar tecnologies innovadores per capacitar tota mena de col·lectius en l’impuls de noves iniciatives. En una primera etapa, el Making Lab acollirà tallers adreçats a persones amb dificultats d’accés a les noves tecnologies i també sessions tutoritzades perquè usuaris i usuàries avançats puguin desenvolupar-hi els seus projectes. El segon, el Thinking Lab, serà un espai de creació a través del diàleg, l’aportació d’idees i l’elaboració de projectes, una eina pedagògica i de participació per a la recerca, la resolució de problemes i l’impuls de millores a la ciutat.
El Pompeu Lab disposa d’una sala d’informàtica, que servirà de marc de formació en eines de transparència, i l’espai Informa’t, on es podrà consultar la premsa diària i mensual en format paper, les publicacions relatives a la participació ciutadana, els canals de televisió local i altres mitjans que tenen a Santa Coloma com a protagonista. També tindrà cabines de treball individual amb connexions Wi-Fi; sales de reunions amb capacitat per a 20 persones; zona d’exposicions; espai office per a reunions informals i conversa, i un auditori o sala d’actes destinada a presentacions i processos de participació (amb reserva prèvia).
El Pompeu Lab acollirà un punt d’atenció de serveis municipals o entitats com el Banc del Temps, l’Oficina d’Atenció a les Entitats, l’Oficina d’Atenció LGTBI o el Punt del Voluntariat. En breu s’informarà de la data d’obertura i del catàleg d’activitats de l’equipamement, que funcionarà de dilluns a divendres de 17.00 a 20.30 h.

Per a més informació, podeu escriure un correu a l’adreça electrònica pompeulab@gramenet.cat, trucar al 93 462 40 57) o visitar el web municipal (www.gramenet.cat/pompeulab).

Innovació al servei de la ciutat
Santa Coloma de Gramenet ja disposa d’un espai per afavorir la innovació i la creativitat social. El Pompeu Lab ha d’esdevenir un equipament pel desenvolupament de diferents projectes públics i privats —de diferents àmbits— que repercuteixin en la millora col·lectiva.
Aquest laboratori d’innovació és una aposta decidida per promoure la creativitat ciutadana. Cerquem pensament creatiu per incidir en la millora de Santa Coloma. Volem innovar en els instruments i les eines per disposar de les polítiques públiques locals més transformadores. Posem a l’abast de tothom les eines, els espais i la tecnologia, però tots aquests factors, sense ànima, no aporten cap valor.
Us animo a visitar el Pompeu Lab i a endinsar-vos en un procés de pensament i creació que ens pot oferir possibilitats infinites per materialitzar idees i posar-les al servei de la nostra ciutat i dels seus veïns i veïnes.

Font: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove