Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
 • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
 • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


01/10/2013 - 13:41

Nova normativa dels cursos de monitor/a i director/a d'activitats de lleure infantil i juvenil


A partir d’avui canvia la normativa dels cursos de monitor/a i director/a d’activitats de lleure infantil i juvenil. La principal novetat és que s’augmenten les hores de formació, alhora que es canvien els continguts i la metodologia dels cursos. S’estableix també la possibilitat de realitzar un 33% de les hores teòriques per la modalitat d’educació a distància.

En el cas del curs de Monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, es passa de 275 hores a 310 hores (150 de teòriques i 160 de pràctiques), repartides segons els següents mòduls formatius: 

 • Activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil (60 hores)
 • Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil (30 hores)
 • Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure (60 hores)
 • Mòdul de pràctiques professionals no laborals (160 hores)

Per al curs de Director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, es passa de 370 hores a 410 hores (290 de teòriques i 120 de pràctiques), en què es treballaran els següents temes:

 • Activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil (120 hores)
 • Contextualització del lleure infantil i juvenil en l’entorn social (50 hores)
 • Programació, execució i difusió de projectes educatius en el lleure (70 hores)
 • Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil
 • Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure (60 hores)
 • Coordinació i dinamització de l’equip de monitors i monitores (80 hores)
 • Mòdul de pràctiques professionals (120 hores)

Aquest nou sistema d’organització per mòduls també afecta a l’avaluació, en tant l’alumne haurà de rebre la qualificació d'apte a cada mòdul per demostrar les seves competències. Respecte els continguts, aquests s'aniran actualitzant segons les necessitats socials i amb la finalitat que els monitors/es i directors/es tinguin una formació més adaptada a aquestes necessitats.

Els alumnes que estiguin en procés de treure’s el carnet, hauran de finalitzar la formació i tramitar el carnet abans del 2015. Amb la nova normativa, a més, s’estableix un límit per tramitar el carnet des del moment que es comença la formació: 3 anys pel de monitor/a i 5 anys pel de director/a.

El canvi de normativa, desenvolupat per la Direcció General de Joventut, respon a la necessitat d’actualitzar els cursos de monitor/a o director/a d’activitats de lleure infantil i juvenil alhora d’adaptar-los a la normativa estatal sobre les Certificacions i Qualificacions Professionals.

La Direcció General de Joventut ha editat una Guia perquè les 30 escoles d’educació en el lleure reconegudes per la DGJ puguin fer el procés d’adaptació als nous continguts i metodologia que estableix la nova normativa.

Més informació sobre la nova normativa aquí.

Consulta aquí la previsió de cursos.


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove