Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


01/09/2017 - 11:03

Necessites trobar un nou allotjament?

Al setembre, amb el nou curs, moltes persones joves han d'allotjar-se en habitatges més propers als centres educatius. L'allotjament presenta opcions diverses per a necessitats diverses. Troba la teva!


Són molts els joves que decideixen canviar de llar quan comença el nou curs acadèmic per ser més a prop dels centres educatius. Les opcios són diverses: llogar un pis, una habitació, instal·lar-se en una residència d'estudiants, participar en un programa de convivència intergeneracional...

Llogar pis
Tant si vols llogar tot el pis com si busques una habitació, convé saber que, per exemple, la durada dels contractes d'arrendament és negociable, i que per defecte s’entén d’un any. El dia del venciment del contracte, o de qualsevol de les seves pròrrogues, es produeix una pròrroga obligatòria d’un any més, fins que arribis als tres anys, a no ser que amb trenta dies d’antelació a aquest venciment comuniquis la teva intenció de no renovar.

El preu del lloguer es pacta prèviament a signar el contracte i s'actualitza cada any en funció de l'Índex de Preus al Consum (IPC). També cal que sàpigues que la fiança -és a dir, la quantitat que els llogaters paguen a l'avançada per respondre dels danys causats a l'habitatge- és obligatòria i d'un mes. En aquest sentit, les parts podeu pactar qualsevol tipus de garantia addicional. A Jove.cat t'expliquem més detalls sobre el contracte d'arrendament i sobre els ajuts econòmics que tens a l'abast.

Compartir habitatge
Una altra opció és compartir habitatge, a través d'un lloguer parcial o d'un sotsarrendament o relloguer de l'habitatge. El lloguer parcial consisteix a llogar una part de l'habitatge a la persona que n'és propietària, amb la qual conviuràs.

El sotsarrendamenrt és un contracte pel qual el llogater d'un habitatge en relloga una part a una altra persona. D'aquesta manera, coexisteixen dos contractes diferents: el que té l'arrendador amb l'inquilí i el que té l'inqulí amb una tercera persona. La llei només permet rellogar una part de l'habitatge i sempre que el propietari hagi donat el seu consentiment. Si el propietari no dona el seu consentiment al contracte de sotsarrendament, aquest no té cap validesa i el propietari té el dret de rescindir el contarcte principal.

El nombre màxim de persones que poden viure a l'habitatge és el que estableix la cèdula d'habitabilitat; el propietari ha de lliurar una còpia a l'arrendatari en el moment de signar el contracte de lloguer.

El web compartir-habitatge.net posa en contacte joves que volen llogar una habitació i propietaris que volen llogar parcialment el seu habitatge, o bé joves que tenen llogat un pis i volen sotsarrendar una habitació a un altre jove.

Allotjament per a estudiants
Si has de marxar de casa durant una temporada, però no et convenç ni llogar ni compartir pis, pots instal·lar-te en una residència o en un col·legi major. Els col·legis majors acullen universitaris durant tot el curs i les residències d'estudiants permeten, per exemple, passar llargues estades disposant de pensió completa, o bé d'espais comuns perquè cadascú es cuini el menjar. A Jove.cat t'oferim un cercador de col·legis majors i residències d'estudiants a Catalunya.

Sabies que la Xanascat té dos albergs que també funcionen com a residència d'estudiants durant el curs? A Girona i a Lleida tens aquest servei al teu abast.

Experiències diferents
Si tens ganes de provar una experiència de convivència diferent també pots acollir-te als serveis que ofereix l'entitat social Amics de la llar, que posa en contacte persones grans que viuen soles amb joves estudiants majors de 20 anys que es desplacen a Barcelona per estudiar.

 


Etiquetes: , ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove