Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


02/12/2011 - 01:00

Les competències clau que demanen les empreses


Normalment les empreses reben centenars de candidatures per cada oferta de feina que publiquen. L'entorn laboral actual és més competitiu i canviant que mai i, per això, cal que plantegis la teva recerca de treball amb positivitat i amb preparació. Afrontar amb èxit una entrevista de feina és clau al l'hora d'aconseguir entrar a formar part d'una empresa. Però, com destaquem per sobre la resta de candidats? Com sortim victoriosos després d'una entrevista?

El més important és tenir clar quines són les aptituds i les qualitats que busca una empresa a l’hora de contractar algú. Només si demostrem que nosaltres posseïm aquestes aptituds i aquestes qualitats aconseguirem impressionar a l'entrevistador. I sí, sabem que la pila de currículums és alta i que la competència és forta. Per això, tot seguit us donarem alguns consells i us explicarem quines són les competències clau que demanen les empreses a l'hora de contractar algú.

 

No només formació acadèmica i experiència laboral

Amb freqüència es realitzen estudis en els que es pregunta a les empreses què busquen en els seus empleats.  Acostumem a pensar que les empreses basen els seus processos de selecció en la experiència laboral i en la formació d’un candidat. I, tot i que això és molt important, potser el que més, hem de tenir clar que no són les úniques coses que es demanen.  El mercat laboral s’ha tornat més competitiu i això ens obliga a aportar alguna cosa més que experiència i coneixements.

Els professionals de Recursos Humans cada vegada donen més importància a les característiques socials i emocionals del candidat. Veiem quines són:

Dots de comunicació

Les empreses normalment volen transmetre pensaments i idees, per això, volen persones que sàpiguen fer-ho. La capacitat comunicativa d’un candidat és molt important, doncs una bona comunicació amb la resta de l’equip o amb el teu cap és clau per fer funcionar l’empresa i aconseguir bons resultats. Recorda que per demostrar que TU ets el que estan buscant has de saber COMUNICAR que TU tens les aptituds que estan requerint.

Treball en equip

Segur que n’has sentit parlar. L’enteniment entre empleats i entre les persones que formen part d’una empresa és molt important. Les companyies volen gent que no només s’interessi pels seus propis assumptes i que ajudi als altres, ja sigui donant consells, donant un cop de mà quan hi ha molta feina i mostrant optimisme i entusiasme.

Motivació, iniciativa, creativitat i compromís amb el projecte

Són característiques que es tenen en compte. Les empreses volen gent amb iniciativa, motivada i que s’esforcin treballant. Estigues atent a les noves oportunitats i proposa idees per millorar el rendiment al treball, demostrant que estàs compromès.

Capacitat de resolució de conflictes

s volen persones que puguin fer front als imprevistos, als desafiaments i als problemes demostrant que saben solucionar-los. Com? Valorant els avantatges i desavantatges i sospesant les diferents possibilitats. A més, cal saber controlar-se durant les situacions de molta pressió i mostrar professionalitat.

Influència, persuasió i capacitat de lideratge

Són altres trets que valoren molt positivament les empreses. No només es vol que un treballador indiqui als altres el que han de fer, es busca que el candidat tingui capacitat d’influència, sobretot a l’hora de convèncer algú de que compri o adquireixi un producte o un servei.

Planificació i organització

Les empreses busquen gent que pugui planificar i organitzar-se la seva feina per tal de ser el més efectius possible i obtenir millors resultats. Demostra que pots fer-ho gestionant la càrrega de treball, coordinant treball amb els altres, complint els terminis de lliurament i els pressupostos previstos.

Capacitat d’aprenentatge, d’adaptació i Innovació

El fet de que un treballador estigui disposat a canviar els seus plans o el seu punt de vista es té en compte, doncs això demostra capacitat d’adaptació. A més, es valora la facilitat d’aprenentatge i la rapidesa d’un candidat. I no oblidem la innovació, molt important tenint en compte el entorn canviant i les novetats que neixen en cada sector.

 

L'actitud a l'hora d'acudir a una entrevista de feina

Però sobretot el més important és l’actitud amb la que un candidat es presenta a una entrevista de feina. Cal que sàpiga les meves capacitatsi en què sóc bói saber transmetre-ho. Vender la moto, que es diu, però després cal demostrar-ho. És més, si estàs destacant algunes de les teves aptituds probablement et demanin exemples d’això que estàs dient.

I recorda a l’entrevista es valora:

Valentia, seguretat i confiança en hom mateix, positivitat, honestedat, una actitud activa... Nosaltres et recomanem, a més, que t’informis sobre la empresa de la qual vols formar part i sàpigues veure què estant buscant per tal de preparar-te bé i demostrar que, en realitat, te estan buscant a tu.

 

Més Recursos adreçats a joves que busquen treball:

Víes per buscar feina: Canals Públics, Canals Privats i Altres

Eines: Com fer el currículum, redactar la carta de presentació, superar una entrevista...

Borses de treball per Internet

Publicacions

Diccionari sobre ocupació

Canal de Barcelonès Jove Tevé: Videoconsells d'ocupació

 

Més informació | www.barcelonesjove.net

 

 

See video
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove