Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


03/07/2017 - 13:09

L'Ajuntament de Barcelona aprova el nou Pla d'adolescència i joventut 2017-2021

Una de les mesures més destacades del Pla d'adolescència i joventut 2017-2021 és la reserva per a persones de menys de 35 anys d'un 30% de tots els habitatges públics de la ciutat


El nou Pla d'Adolescència i Joventut, aprovat pel Ple municipal el 30 de juny, s'ha elaborat a partir d'un procés participatiu de més d'un any en el qual han intervingut centenars de persones entre joves, representants d'entitats juvenils, experts i representants dels diferents grups municipals.

S'estructura en quatre grans eixos amb un total de 182 mesures centrades a facilitar l'emancipació, contribuir al benestar dels joves, fomentar que participin en la transformació de la societat i treballar les diferents accions a escala de districtes i barris.

L'accés al mercat laboral i en l'habitatge són dos aspectes centrals de la nova estratègia municipal sobre joventut. L'objectiu és facilitar els processos d'emancipació de la gent jove de la ciutat.
Una de les mesures més destacades del Pla d'adolescència i joventut 2017-2021 és la reserva per a persones de menys de 35 anys d'un 30% de tots els habitatges públics adjudicats en lloguer i en dret de superfície. Amb això es pretén dotar a la població jove de la ciutat dels recursos suficients per superar les dificultats per accedir a un habitatge, provocades per l'augment dels preus del lloguer al mercat lliure.

Quant a l'altre aspecte clau per a l'emancipació juvenil, el laboral, es donaran ajudes per a la contractació de persones joves, però només a les empreses que acreditin treballs de qualitat, i també s'engegarà un programa que impulsi la tornada del talent jove que ha emigrat i que vol tornar a Barcelona.

Amb referència al foment del benestar de les persones joves, el pla preveu disposar d'espais d'atenció individual quant a la salut sexual i reproductiva, a més d'ampliar a tots els districtes els serveis que ja existeixen d'escolta i acompanyament individual. També s'elaborarà un nou pla d'equipaments i serveis juvenils per millorar la xarxa existent i oferir millors serveis de promoció i informació.
Es continuarà treballant estretament amb l'àmbit associatiu juvenil, sense deixar de costat oferir circuits i espais perquè els nois i les noies no associats també puguin ser motors de transformació de la ciutat. Aquest aspecte participatiu ja ha format part de la mateixa elaboració del pla.

Font: La Vanguardia


Etiquetes: , , ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove