Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


03/07/2003 - 00:00

La revàlida inclourà una prova oral d’idioma estranger


El Ministeri d'Educació preveu que els estudiants que s'examinin de la revàlida o Prova General de Batxillerat (PGB) -que substituirà la Selectivitat- hauran de realitzar una prova oral que serveixi per demostrar les seves habilitats expressives en un idioma estranger. La promoció que al setembre començarà quart d'ESO serà la primera que haurà d'afrontar, l’any 2006, la nova prova.

El decret de desenvolupament de la llei de qualitat referit a la PGB, que ja s’ha enviat a les comunitats autònomes, revela que l'examen constarà de dues parts independents. La primera inclourà quatre exercicis en què s'haurà d'analitzar un text històric o filosòfic i dos relats literaris (un en castellà i un en català) i respondre, de forma oral i per escrit, a les qüestions de llengua estrangera que es plantegin. La segona versarà sobre les matèries de la modalitat de Batxillerat cursat (Arts, Ciència i Tecnologia o Humanitats i Ciències Socials).

Cadascuna de les dues parts de la PGB es donarà per superada amb un 5, i la qualificació global de la prova s'obtindrà en fer mitjana dels resultats dels dos paquets d'exercicis. Si la mitjana és inferior a 5, però una de les parts s'ha aprovat, l'alumne no haurà de tornar a examinar-se si es presenta a la següent convocatòria que es convoqui. El projecte recull que cada estudiant disposarà de quatre convocatòries, dues per curs, que la PGB es realitzarà fora dels centres escolars -probablement en dependències universitàries, tal com ja es fa ara amb la Selectivitat- i que la superació de la revàlida donarà dret a obtenir el títol de Batxiller. Ara bé, la nota de la revàlida no servirà per ordenar l'accés a la universitat i elegir carrera, sinó que l'ingrés vindrà determinat pels resultats aconseguits en els dos cursos del Batxillerat (un 60%) i la qualificació obtinguda en la revàlida (un 40%). Encara està per veure si s'exigirà un examen addicional per ingressar en carreres com ara Medicina o Arquitectura.


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove