Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


14/07/2017 - 11:37

Estudi L'Emigrant 2.0: un anàlisi en profunditat sobre la nova emigració juvenil des de diferents mirades

Una recerca elaborada per una trentena d'investigadors de deu disciplines diferents en el marc d'un projecte coordinat per la UdL


Fes click a la imatge i accedeix a l'estudi

 

Les persones joves de 15 a 29 anys representen el 15% de la població total de Catalunya.

Però, com són aquests joves? Quin nivell d’estudis tenen? Com ha evolucionat la seva situació laboral? Com és la seva salut?

La Direcció General de Joventut va publicar l’informe Estat de la joventut 2016, on es mostra l’evolució de la situació de les persones joves a Catalunya durant aquest periode en àmbits com l’educació, el treball, la salut o la participació.

Aquest informe anual s’elabora a partir de les dades més rellevants del Sistema d’Indicadors sobre la Joventut a Catalunya (SIjove).

 

Presentació extreta de l'estudi. Per Dolors Bassa i Coll, Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies:

Les dificultats que la joventut catalana ha tingut els darrers anys per desenvolupar el seu propi projecte laboral i vital han empès una part significativa d’aquest col·lectiu a emigrar. Aquest flux de persones joves cap a Europa i altres destinacions més favorables no és un fenomen nou, però té característiques pròpies del moment actual. Ens trobem en una situació socioeconòmica concreta que afecta les característiques del nostre mercat de treball, amb una generació jove molt més preparada i formada que les anteriors i en una època digital on les tecnologies de la informació i la comunicació tenen un paper destacat en la vida de les persones joves i en les noves formes de participació juvenil. Per això la rellevància d’analitzar aquesta nova emigració juvenil i fer-ho des de diferents mirades. El volum que teniu a les mans és el resultat del projecte d’estudi “#eMOVIX. Emigració juvenil, nous moviments socials i xarxes digitals”, impulsat i coordinat per la Universitat de Lleida, amb el suport RecerCaixa, un programa impulsat per l’Obra Social ”la Caixa” amb la col·laboració de l’ACUP. En la recerca hi han participat diferents equips d’aquesta Universitat, als quals s’han sumat l’Observatori Català de la Joventut de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) i personal de l’ACJ especialitzat en la temàtica. Aquesta participació de l’ACJ respon a l’interès de la Direcció General de Joventut (DGJ) per aprofundir el seu coneixement d’aquesta temàtica, que ha tingut un fort impacte en la vida de molts joves que vivien a Catalunya i han optat per marxar-ne. Des de la DGJ treballem per millorar-ne les oportunitats a Catalunya i volem generar coneixement i instruments per tal de facilitar el retorn de les persones joves que han marxat i desitgen tornar. Em complau presentar-vos els resultats d’aquesta recerca, que tracta aquest fenomen complex des d’una perspectiva multidisciplinària, emprant diferents fonts, metodologies i enfocaments. Cal destacar que aquesta pluralitat enriqueix el treball i facilita la creació de sinergies entre el món de la recerca i el de les administracions públiques.

 

 


Etiquetes: , ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove