Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Notícies


30/04/2019 - 08:00

Els criteris que més compten a l'hora de valorar un pis


Ja sabem que no s'ha de confondre valor i preu. Però tenint en compte aquesta màxima, sempre és bo tenir uns criteris objectius per a acostar-se al preu d'un habitatge. Sigui per a vendre o per a comprar.

Parlem d'aspectes objectius, ja que també estan els subjectius (viure en el barri de tota la vida, prop dels pares) i aquest ja és un altre tema que pot inclinar la balança.

Si ens basem en criteris més equànimes, els experts diuen que la localització és la màxima valoració d'un pis. A aquest s'uneix altres factors que també s'han de tenir en compte i que pujaran o abaixaran el preu.

Ubicació
On està un immoble és fonamental. Però aquesta ubicació ha d'anar unida a les bones comunicacions (transport) i serveis. La proximitat a escoles o a un centre comercial proporcionen valor a la zona.

Però els barris sofreixen transformacions al llarg dels anys, algunes vegades per a bé i unes altres no tant. Per aquest motiu és necessari realitzar una anàlisi de l'àrea per a conèixer si, per exemple, és una zona sorollosa de nit (motivada per locals d'oci), un element que pot baixar el valor. O si, per contra, s'està produint un procés de canvi a millor i està guanyant atractiu.

Immoble nou o de segona mà: antiguitat

Si es tracta d'un edifici de segona mà, els anys de construcció compten. D'aquí la necessitat d'un estudi previ. És molt important comprovar l'estat de l'immoble i les necessitats d'inversió que comporti per a restar-la del preu. Que tingui ascensor és fonamental, igual que suma disposar de garatge.

Els immobles, com més anys tinguin, menys valen. Però hi ha excepcions. A cases rehabilitades o en barris senyorials, la rebaixa és molt de menor. El mateix passa en les zones on no hi ha nova promoció. Òbviament un habitatge nou amb garatge, zones comunes com a piscina, sala gurmet, jardins… val més. 

Grandària i distribució

Si l'exterior és important, la superfície i distribució és un altre dels elements que s'ha de tenir en compte. A priori en habitatges nous, els dissenys i la distribució solen estar més adaptats a les necessitats del mercat, però en segona mà, pot canviar.

Orientació, altura i vistes

Una bona orientació amb molta llum fa que s'incrementi l'import del pis, entre altres coses, perquè ens ajudarà a estalviar energia. D'altra banda, un pis com més alt, més val perquè té més llum i possibilitat de tenir millors vistes, òbviament sempre que tingui ascensor.

Si parlem d'àtics, el valor és major per la terrassa. Però en les noves promocions, els baixos amb un gran jardí tenen una valoració superior que un pis normal.


Sostenibilitat i estalvi energètic

Cada dia existeix major sensibilitat en aquest punt. I en l’habitatge de nova construcció és una cosa que ja està interioritzat. Puntua més un habitatge ben construït, amb bons materials que redueixin la despesa d'energia, aïllament tèrmic i acústic i una bona qualificació energètica.

Font: Fotocasa.es


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove