Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


15/05/2003 - 00:00

El Pla Nacional de Joventut incrementa el seu pressupost en un 36%


La Generalitat destinarà 338 milions d’euros a actuacions per als joves durant l’any 2003, dins del Pla Nacional de Joventut de Catalunya. Aquesta inversió, que suposa un increment d’un 36% respecte l’any anterior, permetrà realitzar 214 programes en matèria d’educació i cultura, treball, habitatge, salut i participació social.

El pressupost d’enguany es distribueixen, per àmbits, de la manera següent:

Habitatge: facilitar la compra i fomentar el lloguer. Amb un pressupost de 84,5 milions d’euros, el Govern ha dissenyat sis línies d’actuació per facilitar l’accés dels joves a l’habitatge. Es posarà en marxa el programa Prolloguer, amb què la Generalitat comprarà pisos a propietaris particulars per, després, llogar-los als joves. Aquest projecte compta amb 12’6 milions d’euros i, a més, també preveu que la Generalitat rehabiliti i acondicioni els immobles que compri en cas que sigui necessari. D’altra banda, també es duran a terme d’altres actuacions com els ajuts per a l’adquisició d’habitatges (28,8 milions d’euros), el programa de promoció de l’habitatge de lloguer per a joves (42 milions d’euros) i l’impuls de les borses joves d’habitatge (297.000 euros).

Treball: programes de formació i informació. S’invertiran 135,3 milions d’euros per dur a terme 47 programes per facilitar i orientar l’accés dels més joves al mercat laboral. Destaquen les iniciatives específiques de formació ocupacional per a menors de 25 anys (26,2 milions d’euros), els programes d’informació i orientació laboral per a joves (3,3 milions d’euros) o els ajuts als joves agricultors (10,9 milions d’euros) perquè no desestimin la pagesia com una opció de futur.

Educació i cultura: millors equipaments per als centres docents i més idiomes. S’han dissenyat fins a 98 programes en aquestes matèries. Es realitzaran accions molt diverses en nombrosos àmbits, però destaca la important inversió en equipaments dels centres docents (42,4 milions d’euros), que permet introduir les noves tecnologies a les escoles i millorar la qualitat de la docència que reben els alumnes de Catalunya. També és rellevant la inversió per desenvolupar iniciatives de formació per a joves nouvinguts (,2 milions d’euros). Com a novetats, cal assenyalar la creació de noves Escoles Oficials d’Idiomes o el projecte Nodat (3,3 milions d’euros), que preveu organitzar una xarxa de punts d’accés a Internet que, disponibles per tot el territori, oferiran informació actualitzada per al jovent i també realitzaran tasques de divulgació i formació. Tot plegat representa una inversió de 95,7 milions d’euros.

Salut: hàbits saludables i informació sobre el consum de drogues. La Generalitat invertirà 11,6 milions d’euros per promoure 30 accions concretes en matèria de salut. Es potenciarà la promoció d’hàbits saludables i, molt especialment, la prevenció de conductes de risc. Cal destacar el programa d’atenció als pacients amb trastorns en el comportament alimentari (7,6 milions d’euros) i el projecte Som.Nit, que aporta d’informació i assessorament sobre el consum de drogues en els locals d’oci nocturn (49.250 euros).

Participació social: fer valer l’opinió dels més joves. Es destinaran 7,5 milions d’euros a fomentar 29 actuacions en l’àmbit de la participació democràtica. És el cas, per exemple, del suport a les entitats juvenils (5,3 milions d’euros), l’impuls als Fòrums Joves als municipis i comarques (18.030 euros) o el suport a les activitats internacionals dels joves (763.677 euros).


Etiquetes: , , , ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove