Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Notícies


16/12/2013 - 10:33

El Parlament Europeu aprova la nova normativa hipotecària


El ple del Parlament Europeu ha aprovat la nova normativa comunitària sobre hipoteques, que suposa un augment de la protecció i informació prèvia de les persones que subscriguin un crèdit hipotecari. Aquesta directiva, a més, contempla l'opció de la dació en pagament i altres garanties que hauran de ser incorporades en la legislació espanyola. Els Estats membre de la UE tenen dos anys per incoporar a les seves lleis la nova directiva, que és la primera normativa europea en l'àmbit hipotecari.

Entre les noves garanties, la nova directiva contempla les següents:

  • Un període de reflexió de set dies per al comprador abans de signar un contracte hipotecari i el mateix període de set dies per retractar-se després de la signatura.
  • Es fixen estàndads mínims per millorar la informació al consumidor abans de signar els crèdits i per reforçar els drets dels prestataris durant el desenvolupament dels contractes.
  • Es prohibeix que ex pugui excloure la possibilitat de la dació en pagament quan hagi estat pactada prèviament per les parts o fins i tot si no ho haguessin fet amb anterioritat, en cas que acceptin aquesta solució a posteriori i davant la impossibilitat del consumidor d'assumir la hipoteca.
  • S'exigirà una "tolerància raonable" abans de procedir a les execucions i es limitarà els càrrecs per impagament protegint als consumidors i evitant el sobreendeutament a llarg termini.
  • S'estableixen garanties de flexibilitat en el pagament, per exemple eliminant la possibilitat d'imposar recàrrecs si el prestatari vol pagar el préstec abans d'hora.L'entitat bancària, però, tindria dret a rebre una compensació justa pels costos d'aquest reemborsament anticipat, però no podria imposar multes addicionals per desincentivar aquesta amortització.
  • Per evitar els préstecs irresponsables, les entitats venedores d'hipoteques hauran de ser autoritzades, registrades i supervisades per les autoritats nacionals per assegurar el compliment dels requisits professionals estrictes.
  • Es reforçaran els criteris d'avaluació de la solvència del comprador.
  • Es prohibeix als prestadors fer ofertes de crèdit condicionades a la compra d'assegurances i altres productes financers d'un proveïdor específic.

La votació formal de la nova normativa, que es va fer el passat 10 de desembre, va rebre 596 vots a favor, 31 en contra i 65 abstencions.


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove