Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


17/01/2003 - 01:00

Camps de treball per promoure l’associacionisme jove a Palestina


Una iniciativa de la delegació alemanya del Servei Civil Internacional (SCI), i el Programa Zajel d'Intercanvi Juvenil, de la Universitat Nacional An-Bajah de Nablus a Palestina, proposa un projecte pilot en forma de dos camps de treball internacionals a l'estiu de 2003. L'objectiu del projecte és reconstruir les institucions joves de Nablus, una reconstrucció material però també moral a través d'activitats culturals que creïn una plataforma de diàleg entre diferents cultures.

Al setembre de 2002, representants del SCI i del Programa Zajel van consultar grups associatius joves i van identificar la reconstrucció de les institucions joves i el fet de reprendre les activitats com una de les urgents necessitats dels joves de Nablus. Els joves menors de 24 anys a Palestina representen el 66% de la població. Són, però, segons les organitzacions organitzadores, un grup marginat, aïllat, sense participació democràtica ni activitat cultural. Això augmenta, segueixen argumentant les organitzacions, el perill de involucrar-se en activitats perilloses o la seva frustració, fent més possible la seva vinculació amb grups extremistes. D'altra banda, sempre segons el SCI i el programa Zajel, l'ocupació israeliana de Palestina implica inseguretat i amenaça la vida dels joves, la seva auto-imatge, independència i llibertat, limitant la seva capacitat de treballar per un millor futur.
Als pobles i ciutats aïllades entre sí durant llargs períodes es fa necessari un espai de comunicació jove. Aquests espais joves ajuden a sentir-se menys aïllats i més units. El projecte pretén ajudar a crear noves connexions entre els joves palestins, que els encoratgin a saber més del seu propi país, la seva gent, llocs i organitzacions, promoguin el voluntariat, la democràcia i la percepció de responsabilitat cap al propi país, l'adquisició d'habilitats i l'educació. El projecte no deixa al marge la capacitació en l'ús de les noves tecnologies. De les 13 organitzacions joves a Nablus, segons informa el Programa Zajel, només 5 estan funcionant actualment. Un dels més antics, amb uns 1.000 membres, era el Club Esportiu IBAL. A més d'activitats esportives, el club oferia classes d'idiomes, d'informàtica i activitats culturals. A l'abril de 2002 les instal·lacions del club van ser completament destruïdes. La reconstrucció d'aquest espai és un dels principals objectius del projecte.
La iniciativa de Zajel i del SCI ha escollit els camps de treball com una eina on joves de totes les races, ideologies i nacionalitats viuran i treballaran junts en un projecte organitzat per un patrocinador local durant dos o tres setmanes, al juliol i l'agost, amb uns 30 participants, 15 palestins i 15 internacionals que viuran en les mateixes condicions que la gent de Nablus i participaran activament en la presa de decisions del desenvolupament de la feina al camp.
Entre els objectius, a més del principal que és el desenvolupament de la joventut a Palestina, els organitzadors destaquen l'oportunitat per a joves de qualsevol país de participar en la reconstrucció d'institucions joves palestines ajudant als voluntaris palestins i a la comunitat local i conèixer aquesta societat.


Etiquetes: , , ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove