Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


26/03/2012 - 00:00

Barcelona desplega la seva oferta formativa


En el marc de la celebració de la Setmana de la Formació i el Treball, el recinte ferial de Montjuïc ha rebut la visita de prop de 80.000 persones interessades en el seu futur acadèmic i laboral. El Saló de l'Ensenyament, Expodidàctica i el Saló Futura de màsters i postgraus han estat les tres grans apostes acollides per Barcelona durant els dies 21, 22, 23, 24 i 25 de març. Les mostres han congregat a tota la comunitat educativa de la ciutat entorn de l'ampli ventall d'ofertes formatives, sortides professionals i solucions innovadores per a la docència.

 

Saló de l'Ensenyament: Els joves busquen, sobretot, orientació

Estudiar una carrera universitària, un cicle mitjà o superior, decantar-se per la formació professional, optar per un Programa de Qualificació Professional Inicial... Una vegada finalitzada l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), la senda dels joves es bifurca en nous camins formatius. Davant l'àmplia oferta amb la que es troben, els estudiants han de decidir cap a on volen encaminar el seu futur; per fer-ho amb èxit, és essencial que comptin amb tota la informació possible i coneguin els recursos que se'ls ofereix des d'escoles, universitats i altres centres educatius.

Segons la organització del Saló, que enguany arriba a la seva 23ª edició, l'orientació professional i personalitzada és un dels serveis més valorats per part dels joves assistents. De fet, Roser Soley, directora dels tres salons integrats en la Setmana de la Formació i el Treball, destaca que aquest servei és l'essència de la mostra i un dels valors diferencials i establerts com a referent.

En aquesta línia, destaca l'afluència dels joves entorn de les diverses cabines d'orientació personalitzada, un total de 12 despatxos on professionals del Departament d'Ensenyament i del d'Economia i Coneixement van acabar de resoldre dubtes relacionats amb les proves d'accés als graus universitaris, el sistema de beques i ajudes disponibles o l'itinerari acadèmic més adient. Per la seva banda, també va rebre moltes visites l'stand del Servei d'Atenció a l'Estudiant, on experts d'Educaweb van assessorar a cada assistent sobre els estudis que més s'adapten als seus interessos.

La novetat d'enguany en relació al servei d'assessorament, però, arriba de la ma de Formacio365.cat, un portal que orienta i informa als internautes durant els 365 dies de l'any sobre les seves possibilitats acadèmiques i formatives. El web, a més, compta amb un útil cercador de centres i cursos dels expositors.

Les notes de tall, les proves de selectivitat, el passar d'una carrera a una altra i l'opció d'estudiar a l'estranger són les preguntes que més es repeteixen al voltant dels stands del Saló, on els joves busquen resposta als seus dubtes abans de prendre qualsevol decisió. Pel que fa als àmbits més demandats, medicina, educació infantil o primària, dret i enginyeria són els graus universitaris amb més consultes; en quant als estudis de Formació Professional l'interès bé de la mà dels relacionats amb activitats físic-esportives, sanitat, serveis sòcio-culturals, imatge i so, artístics de música i disseny.

Expociència i Saló d'Idiomes

Cal destacar, d'altra banda, que una de les novetats de l'edició d'enguany ha estat l'espai dedicat a la ciència, una iniciativa impulsada amb el propòsit de potenciar i despertar les vocacions científiques i tecnològiques dels joves. La Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca ha col•laborat amb la creació d'aquest nou espai, on diversos centres, universitats i empreses mostraven als joves una opció desconeguda per molt a través d'activitats divulgatives i experiments.

Merescuda menció també pel Saló dels Idiomes, organitzat per l'Associació Espanyola de Promotors de Cursos a l'estranger (ASEPROCE), que presentà una àmplia gamma de les possibilitats que existeixen avui dia per aprendre o perfeccionar altres llengües a l'estranger. Segons diversos informadors, els joves cada vegada estan més interessats en marxar a l'estranger i realitzar a altres països la seva formació acadèmica/professional, un sentiment que s'ha incrementat enguany tenint en compte el difícil accés al mercat de treball espanyol per part del jovent.

 

Saló Futura: Màsters i Postgraus per continuar incrementant la formació

La difícil situació econòmica en la que es troba sotmesa el país i l'alta taxa d'atur juvenil registrada a Espanya fan que molts joves decideixin reforçar la seva formació universitària amb estudis de postgrau o màsters, una opció que els permet l'especialització i que moltes vegades es tradueixen en millors oportunitats laborals. En aquest sentit, el Saló Futura de Màsters i Postgraus ha estat un dels espais més visitats durant aquest dies, el que demostra que la demanda d'estudis de segon i tercer cicle es manté malgrat el context de recessió actual.

Els llicenciats que volen millorar el seu currículum i ampliar la seva formació han trobat a Futura una àmplia oferta de títols nacionals i internacionals, reunits per universitats públiques i privades, ofertes de negocis, centres de formació contínua i col•legis professionals. A més, els assistents troben a la seva disposició el Fòrum del Treball, un espai on s'ofereix assessorament a través de Barcelona Activa. El sistema d’ajudes i de beques ofertades pels centres expositors, un dels requeriments més demandats per part del jovent assistent.

 

Trobaràs tota la cobertura gràfica dels salons a través dels nostres àlbums de fotos de Facebook:

 

Més informació | www.barcelonesjove.net

 


Etiquetes: , , , ,

Enllaços

Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove