Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


11/02/2013 - 12:40

Ajuts al transport públic per a persones en situació d'aturEstàs a l'atur i no pares d'anar d'un lloc a l'altre buscant feina? Vols reduir les despeses en transport públic? Ajuts al transport públic per a persones en situació d'atur

 

La Direcció General de Transports i Mobilitat i el Departament de Territori i Sostenibilitat promouen els ajuts al transport públic per a persones desocupades, unes prestacions impulsades amb l'objectiu de facilitar als ciutadans desocupats la mobilitat per a la recerca d'un nou lloc de treball. Instrumentats mitjançant descomptes sobre títols de transport integrats i personals de llarga durada, els ajuts es concedeixen només a aquells aturats que compleixen determinats requisits econòmics.

 

FAQ sobre els ajuts al transport públic per a desocupats

 

En què consisteix aquesta bonificació?

Consisteix en un descompte important sobre un títol de transport personal i intransferible. La bonificació només s'aplica sobre la T-Trimestre (viatges il•limitats durant 3 mesos), el preu reduït de la qual és de 29'40€. El preu d'aquest títol de transport és de 142,00€, pel que es produeix un estalvi de 112'60€. Amb caràcter general, les bonificacions es realitzaran en el total d'una zona; només si el SOC determina que el desplaçament que ha de realitzar el beneficiari és més important, es podrà procedir a les bonificacions en títols de més d'una zona.


Quan es pot sol•licitar aquesta bonificació i quin cost té el tràmit?

Els ajuts al transport públic per a persones en situació d'atur es poden sol•licitar en qualsevol moment i no hi ha taxes associades a aquest tràmit, o sigui que té un cost zero.


Com puc sol•licitar aquest títol de transport bonificat?

Per obtenir els descomptes les persones que compleixi els requisits s'hauran d'adreçar presencialment als punts de venda autoritzats i lliurar el certificat emès pel SOC o el SEPE. A l'Àrea de Barcelona, aquest són els centres o punts que realitzen aquest tràmit:

  • TMB: Universitat, Sagrada Família, Sagrera, Sants Estació i Diagonal
  • FGC: Placa Catalunya i Plaça Espanya
  • Rodalies de Catalunya: Plaça Catalunya, Estació de Vilanova i la Geltrú, Mataró, Vilafranca del Penedès
  • Estacions d'autobusos: Igualada, Granollers, Manresa, Vic.
  • Oficina de Mobilitat de Sabadell
  • Oficina de Mobilitat de Terrassa


Quins requisits calen per accedir a aquests ajuts al transport públic?

Es tracta d'una prestació adreçada a aquelles persones aturades que reben un subsidi per desocupació d'import inferior al Salari Mínim Interprofessional. També el poden sol•licitar les persones en situació d'atur que reben un altre ajut (també inferior al SMI) o bé no reben cap, però han d'estar inscrites com a demandants d'ocupació durant un mínim de 12 mesos en els darrers 2 anys.

Cal tenir en compte que la quantia del Salari Mínim Interprofessional (SMI) enguany és de:

  • SMI diari: 21'51€
  • SMI mensual: 645,30€

En el cas de les persones que perceben un subsidi per desocupació, hauran d’adreçar-se al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) per adquirir aquest certificat mitjançant aquest web o el telèfon 901 19 99 99. Pel que fa l’expedició de certificats a les persones en situació d’atur que es troben en un procés actiu de cerca de feina, serà la corresponent Oficina de Treball la que oferirà a les persones usuàries la possibilitat d’acollir-se a aquestes bonificacions un cop comprovat que compleixin els requisits fixats –tant de participació en polítiques actives com de caràcter econòmic–, així com la seva implicació en la millora de la seva ocupabilitat.

Per a més informació, les persones sol·licitants poden trucar al telèfon d’atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya (012).

 

Més informació i via | Generalitat Mobilitat i Transport


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove