Esdeveniment de l'agenda

Voluntariat europeu a Itàlia, en un centre d'acollida de persones refugiades i en un centre d'atenció a persones amb discapacitat

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Tags: Immigració, Voluntariat a l'estranger, discapacitat
Temàtica activitat del calendari: Discapacitat, Immigració, voluntariat a l'estranger
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del diumenge 7 de juliol de 2019 al dimecres 1 de abril de 2020
Dates d'inscripció
Del dimarts 14 de maig de 2019 al divendres 17 de maig de 2019
Descripció

L'associació Mundus busca una voluntària de 18 i 30 anys i amb residència a Espanya per al projecte de voluntariat europeu “Mapping Solidarity” a l'Associació CESIE. Durant un any, donaràs suport en un centre d'acolliment de persones refugiades (Centre Astalli) i en un centre d'atenció a persones amb discapacitat (Cooperativa La Fraternitá).

El projecte està coordinat per l'Associació CESIE i estarà format per 6 persones voluntàries (de França, Grècia i Espanya), les quals col·laboraran amb CESIE, i també amb dues organitzacions locals més: Centre Astalli i Cooperativa La Fraternitá, totes elles localitzades a Palerm, Itàlia. “Mapping Solidarity” té l'objectiu de facilitar la integració de persones migrants nouvingudes a través de la seva assistència en serveis bàsics i activitats d'educació no formal, així com treballar la inclusió de persones amb discapacitat.

Quines activitats realitzaràs?

- Al Centre Astalli, col·laboraràs amb les següents tasques:

1) Serveis bàsics: per a donar resposta a les necessitats bàsiques de les persones nouvingudes. S'ofereix desdejuni, dutxes, servei de bugaderia, donació de roba, suport legal, orientació laboral, etc.

2) Activitats d'inclusió: tot tipus d'activitats que donin eines a les persones refugiades per a integrar-se en la vida social i cultural: classes d'idiomes, activitats extraescolars per als nens/as, laboratori d'informàtica, classes de cuina, etc.

- A la Cooperativa La Fraternità treballaràs amb persones amb discapacitat i les seves famílies organitzant tallers de cuina, música, teatre, esports i tallers artístics. Com a voluntari/ària tindràs l'oportunitat de proposar activitats i projectes personals que afavoreixin la inclusió social d'aquest col·lectiu de persones.

A més, juntament amb la comunitat local, organitzaràs campanyes de sensibilització per a visibilitzar les necessitats de les persones amb disapacitat, com a passejos per la ciutat, esdeveniments per a recaptar fons, flaix-mobs i altres activitats socials.

Com a voluntari/ària participaràs en tots dos serveis i les activitats que desenvolupis seran en funció de les teves habilitats i interessos.

Quin perfil estan buscant?
Una persona que tingui entre 18 i 30 anys, activa, oberta de ment, creativa, innovativa, responsable i amb motivació a treballar durant 12 mesos amb persones en risc d'exclusió per diferents motius. Sobretot ha de ser algú obert a aprendre i a viure la seva CES com una experiència d'aprenentatge. Has de tenir almenys un nivell bàsic d'anglès que et permeti fer-te entendre.

Coneix la història de la Sonia Aguilera, que va estar unes setmanes de voluntària al Centre Astalli!

Inscripcions:

Si t'interessa aquest projecte de l'entitat Mundus, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès.

ATENCIÓ: els terminis d'inscripció són orientatius. El procés de selecció es tancarà quan s'hagin rebut les candidatures necessàries.


Etiquetes: , ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 14.05.2019
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove