Esdeveniment de l'agenda

Voluntariat europeu a Bèlgica, diferents projectes

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Tags: Voluntariat a l'estranger
Temàtica activitat del calendari: voluntariat a l'estranger
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del diumenge 1 de setembre de 2019 al diumenge 30 de agost de 2020 a les 20:00
Dates d'inscripció
Del dimecres 10 de abril de 2019 al dimecres 15 de maig de 2019 a les 20:00
Descripció

L'associació Mundus busca 6 persones voluntàries de 18 i 30 anys i amb residència a Espanya per a participar en diversos projectes de SVE a Bèlgica, organitzat per AFS, una organització belga que treballa a l'àrea de Flades en diferents àmbits d'acció social. Les dates dels projectes van des de setembre de 2019 fins a juny o agost de 2020 en funció del projecte que triïs.

Organització d'acollida:
L'associació AFS Intercultural és una organització no governamental que treballa a la zona de Flandes (Bèlgica), sense finalitats de lucre i que treballa amb estudiants, famílies i persones voluntàries per a un món més just i pacífic a través de l'intercanvi i l'aprenentatge intercultural.

De què tracta el projecte?
Es tracta d'un voluntariat de llarga durada, entre 10 i 12 mesos en funció de la plaça; inclou sis places diferents, cadascuna amb unes funcions concretes:

1. AFS: Icl@school

Aquest projecte consisteix en un voluntariat de 12 mesos (setembre de 2019 a agost 2020) sobre educació i aprenentatge intercultural a la ciutat belga de Mechelen. La posició consisteix en dues tasques principals: primer, participar en el disseny i implementació de tallers educatius en escoles amb alt risc d'abandó escolar; segon, col·laborar en el programa Global Competence Certificate (Sentio) com a facilitador/a i organitzador/a de sessions i tallers d'educació per a persones adultes.

Per a aquest lloc és necessari tenir un bon nivell d'anglès, francès, alemany i/o holandès.

2. AFS: Mitjà social i Esdeveniments

Per a aquesta plaça, també en Mechelen i per a 12 mesos (setembre 2019 - agost 2020), es busca el perfil d'una persona interessada a fer labors de comunicació, que inclouen la organització i preparació d'esdeveniments de la pròpia organització AFS i la col·laboració en el departament de Comunicació i Màrqueting de AFS.

Per a aquest lloc és necessari tenir un bon nivell d'anglès, francès, alemany i/o holandès.

3. IF Global

Aquest projecte es durà a terme de setembre de 2019 a agost de 2020 a Brussel·les. La Federació Internacional (IF) per a l'Espina Bífida i Hidrocefàlia (SBH) l'objectiu de la qual és el de reduir la incidència de l'Espina Bífida i la Hidrocefàlia, així com millorar la qualitat de vida dels qui la sofreixen a través de l'educació en drets humans, l'activisme polític i la recerca.

Es busca una persona amb perfil de comunicació per a donar suport en el pla de comunicació de l'organització: revisar i escriure notícies per a la pàgina web i notes de premsa, contribuir a la creació de materials de difusió, gestionar les xarxes socials i idear maneres d'incrementar la visibilitat, entre altres tasques.

4. Escola Internacional de Lovaina

Aquest voluntariat es desenvoluparà a Lovaina entre setembre de 2019 i juny de 2020. Es tracta d'una organització que uneix a diverses universitats i centres de recerca de la zona i que proveeix classes per a nens/as entre 2,5 i 11 anys. La persona voluntària serà ajudant de classes i supervisora, així com també proporcionar suport logístic a l'entitat en tallers i classes i ajudar amb els deures a l'alumnat. També tindràs tasques d'administració.

Cal tenir un nivell mínim de B2 en anglès.

5. Steinerschool Michaëlschool

Aquest projecte es durà a terme entre setembre de 2019 i juny de 2020 a la ciutat de Turnhout. Es tracta d'una escola infantil i primària (2,5 a 12 anys) que utilitza la pedagogia Steiner, centrada en el desenvolupament personal i social dels nens/as en un entorn equilibrat i lliure.

La persona voluntària s'encarregarà de vestir a els/as nens/neness per a les seves activitats a l'aire lliure, de supervisar i observar a l'alumnat en els moments d'esbarjo i oci, d'organitzar activitats per a ells/elles, preparar els menjars i snacks i preparar les instal·lacions i a els/les nens/as per als seus descansos. S'impulsarà també que la persona voluntària se senti motivada per a proposar les seves pròpies activitats.

6. De Appeltuin

Aquest projecte es desenvoluparà a Lovaina entre setembre de 2019 i agost de 2020. Es tracta d'un projecte en una de les 40 escoles Freinet de Flandes, que se centren en el desenvolupament persona de cada alumne/a de forma individualitzada. Les tasques de la persona seleccionada tenrán que veure amb el seu desenvolupament i aprenentatge de la llengua local, però inclouen, entre altres: assistir al professorat en les classes, tant en grup com de manera individual; participar en les activitats a l'aire lliure de l'escola i organitzar activitats i tallers.

Es preferirà una persona motivada a aprendre holandès.

Perfil de la persona voluntària:
Per a participar en el programa has de tenir entre 18 i 30 anys abans de l'inici del projecte. El perfil òptim per a rebre una plaça del SVE és el d'una persona motivada, tolerant, flexible i amb capacitat per a treballar en equip. Per a aquest projecte, es valorarà especialment que tinguis habilitats comunicatives i molt interès a aprendre la llengua local (holandès).

Aspectes pràctics
Durant el temps que dura el voluntariat, t'allotjaràs en una casa de família. A més de les despeses d'allotjament, tindràs coberts les despeses de menjar i disposaràs a més d'uns diners mensuals concordes al nivell de vida belga en concepte de despeses personals. El programa SVE també cobreix la formació lingüística i les despeses de transport entre la teva ciutat d'origen i el lloc en el qual es realitza el voluntariat.

Tingues en compte que en apuntar-te hauràs d'emplenar un formulari obligatori que t'enviarem. Sense ell, encara que hagis enviat els teus documents, no es tindrà en compte la teva candidatura.

 

Inscripcions:

Si t'interessa aquest projecte de l'entitat Mundus, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès.

ATENCIÓ: els terminis d'inscripció són orientatius. El procés de selecció es tancarà quan s'hagin rebut les candidatures necessàries.


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 10.04.2019
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove