Esdeveniment de l'agenda

SVE a Portugal, a casa d'acollida per nens

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: Casa acollida, Portugal, SVE, Voluntariat
Tags: Voluntariat a l'estranger, casal, solidaritat
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del diumenge 1 de maig de 2016 al dimecres 8 de juny de 2016
Dates d'inscripció
Del diumenge 1 de maig de 2016 al dimecres 8 de juny de 2016
Descripció

Nom del projecte: “Make the Difference through EVS”
Dates del projecte: 01 d'octubre de 2016 fins al 27 de setembre 2017 (12 mesos)
Organització de coordinació: ProAtlântico – Associação Juvenil
Organització d'acolliment: Casa dóna Encosta (CrescerSer)
Lloc: Carcavelos – Lisboa – Portugal

Què és Casa da Encosta?

Casa da Encosta és una llar d'acolliment que pertany a la CreserSER – Associação Portuguesa para o Direito dos Menors i dóna Família (APDMF). Es troba en Carcavelos (a 20 km de Lisboa). Alberga a 14 nens d'entre 0 i 12 anys d'edat, víctimes de maltractaments infligits per les seves famílies (per exemple: negligència en cures, abusos físics, emocionals i sexuals, maltractaments morals-legals, addicció a drogues i alcohol…)

Els objectius principals d'aquesta llar d'acolliment són:

  • Protecció dels nens de situacions familiars perilloses;
  • Provisió de condicions bàsiques de vida, afecte i ambient segur;
  • Atenció psicològica;
  • Fer diagnòstic tenint en compte els diferents aspectes (per exemple: salut, necessitats socials, educatives, psicològiques, emocionals, físiques)

Quin tipus de voluntària/o busquen?

Aquest projecte requereix que els voluntaris siguin “molt humans”, amb gran motivació, proactius, creatius, amb habilitat per a les manualitats i iniciativa pròpia, disposats a assumir nous reptes, flexibles i disposats a ajudar en diferents tasques.

Una alta motivació és treballar amb els nens i els joves i especial interès en la música, dansa, teatre, esports, cuina, informàtica, artesanies, jardineria, la història, pot ser un valor afegit, ja que aquestes àrees formen part dels seus camps d'interès i serà la forma d'aconseguir la seva atenció.

Els voluntaris han de tenir la ment oberta per treballar amb persones amb menys oportunitats amb diferents antecedents i afectades per diferents problemes (per exemple: abandonament escolar, famílies trencades / orfes, malalties mentals, baixos recursos econòmics, diferències culturals, etc.).

Els voluntaris podran dur a terme tallers per a joves aturats sobre els beneficis de la participació en projectes no formals del Programa Erasmus + amb la finalitat de millorar les seves habilitats i ajudar-los a la seva integració al mercat laboral.

Quins seran les teves tasques a casa da Encosta?

El paper dels voluntaris del SVE serà ajudar a l'equip a crear una llar i un ambient segur, on els nens se sentin protegits i puguin viure d'una manera saludable. Per tant, els voluntaris han de prestar molta atenció i transmetre un sentiment de confiança en la seva relació amb els nens.

Això es pot aconseguir mitjançant la creació d'una bona relació amb els nens, guanyant la seva confiança. De vegades els nens poden mostrar actituds agressives verbals o físiques cap als adults que els envolten i han de ser compresos. Al mateix temps cal ensenyar-los les regles, perquè puguin aprendre valors de respecte, amor, tolerància, etc.

S'espera que els voluntaris coneguin tota la rutina diària dels nens treballant en diferents moments del dia fent tasques diferents. Les activitats s'adaptaran al perfil de cada voluntari:

  • Animar i posar en pràctica activitats de temps lliure (per exemple: esports, música, cant, dansa, teatre, artesania, veure pel·lícules, converses temàtiques, etc.)
  • Acompanyar als nens a activitats fora de la casa d'acolliment (per exemple: anar al metge, portar als nens a l'escola, pati, llocs culturals, etc.)
  • Motivar als nens / joves a estudiar (per exemple: classes d'idiomes, matemàtiques …) i per completar els seus objectius (per exemple: amb mètodes creatius com a jocs, música, concurs, etc.) i ajudar-los a utilitzar l'ordinador (per exemple: cerca en Internet, Word , Excel, Power Point, etc.)
  • Proposar i implementar activitats específiques relacionades amb el període de les vacances / caps de setmana (per exemple: obra de teatre de Nadal, crear màscares de carnestoltes, jocs amb ous de Pasqua, campaments d'estiu, aniversari, etc.)
  • Ajuda en els menjars, en esdeveniments de recaptació de fons (fires, concerts, etc), en l'organització de la casa i les habitacions, a millorar les instal·lacions, etc.
  • Els voluntaris també tenen l'oportunitat de participar en activitats de divulgació del Programa Erasmus + (en escoles, universitats, clubs juvenils i esdeveniments juvenils) i tenen l'oportunitat de posar en pràctica un projecte de difusió personal amb un suport financer de ProAtlântico.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Horaris
L'horari serà definit per l'organització a l'arribada del voluntari i es pot canviar d'acord a les activitats que hagi de realitzar. En general, l'horari dels voluntaris serà principalment durant la tarda (després de l'escola) i a la nit i també pot coincidir amb els caps de setmana, perquè és quan els nens passen més temps a casa. De vegades es pot treballar al matí (quan els nens no estan a la casa).

Els voluntaris col·laboraran 35 hores per setmana durant 5 dies a la setmana (30 hores d'activitats + 5 hores d'entrenaments, suport lingüístic, reunions de tutoria, etc.).

Els voluntaris tindran 2 dies lliures a la setmana que pot variar d'una setmana a una altra en funció de les necessitats de la casa. Els voluntaris tenen el dret de prendre les vacances oficials nacionals portuguesos com a dies lliures, quan coincideixin amb els dies laborables. Els voluntaris tindran 2 dies de vacances per mes.

Viatge
L'organització d'enviament ajudarà al voluntari a comprar el bitllet. Si el cost del bitllet és més car que el límit aprovat (275€ per a anada i volta), el voluntari serà responsable de cobrir la diferència.

Menjar
ProAtlântico – Associação Juvenil donarà € 150 cada 30 dies per cobrir despeses d'aliments i despeses extra. El voluntari pot usar els diners per comprar el menjar, cuinar a l'apartament, menjar en un restaurant, etc.).Durant el temps de treball la casa proporciona menjar en les instal·lacions de l'organització.

Allotjament
ProAtlântico ofereix allotjament en un apartament (amb 6/8 voluntaris en total), amb cuina totalment equipada, cambra de bany, bugaderia i sala d'estar. Les despeses amb electricitat, aigua, gas, TV i Internet estan coberts per l'Organització de Coordinació. Els voluntaris tindran tovalloles i roba de llit per a tot el període del projecte.

Transport local
Els voluntaris rebran una assignació mensual que cobreixi almenys els costos de desplaçament entre l'allotjament i el lloc del projecte.

Inscripcions

Si t'interessa aquest projecte de l'entitat Mundus, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès.


Etiquetes: , ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 10.05.2016
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove