Esdeveniment de l'agenda

SVE Maternity and Family Center Krucek Svitavy, o.s. a República Txeca

Tags: Voluntariat a l'estranger, aprendre idiomes
Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: SVE, mares i fills, república txeca, voluntariat a l'estranger
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del dijous 11 de juny de 2015 al dilluns 22 de juny de 2015
Dates d'inscripció
Del dijous 11 de juny de 2015 al dilluns 22 de juny de 2015
Descripció

Lloc: Svitavy , República Txeca (www.svitavy.cz)

Durada: 12 mesos
Entitat acollidora: Maternity and Family Center Krůček *Svitavy, o.s.
Nº Vacants: 1 places

Webs de l'organització:
www.mckrucek.wz.cz ,
http://krucek.blogspot.cz/,
http://krucek.rajce.idnes.cz/?sort=&page=0

 

Maternity and Family Center Krůček Svitavy, o.s. és un centre internacional, educacional i multigeneracional per a famílies amb nens. El centre ofereix una àmplia varietat d'activitats i serveis per a les famílies amb nens com a exercicis per a dones embarassades, un club per a bebès, activitats creatives, musicals, esportives i classes d'anglès per a nens o classes d'educació familiar per a pares, entre altres activitats. A més el Centre Krůček Svitavy ofereix serveis i activitats per a la millora de la salut familiar, prevenint l'aïllament social de mares i/o famílies i reforçant el paper de la família en la societat.

Els nens, en edats compreses entre els 0 i 6 anys, troben al Centre nous amics amb el que millorar la seva intel·ligència emocional i social a més d'aprendre noves habilitats que ajuden a la seva futura adaptació en guarderies i escoles primàries. Els pares, en edats compreses entre els 25 i 40 anys, troben al Centre un gran suport tant a nivell personal com a familiar.

El Centre està compost per un equip de 10 treballadores en els quals el voluntari trobarà un ambient de treball obert i agradable. Es troba a la ciutat de Svitavy, una petita ciutat de 18.000 habitants al nord-est de la República Txeca. La ciutat està envoltada de punts turístics a més de tenir una oferta cultural àmplia: teatre, cinemes, concerts, museus, balls, mercats i biblioteca. A més, la ciutat té pista d'hoquei, piscina i un poliesportiu. Hi ha també un centre de bitlles, club de futbol, club de voleibol i pista de patinatge.

Finalment, el Centre de Maternitat està situat al centre cívic Fabrik Svitavy, on es troben les oficines de diferents organitzacions així com la biblioteca, el centre de serveis socials Sàlvia, el centre de serveis culturals, etc. Pots trobar més informació en: http://www.fabrikasvitavy.eu/

Activitats proposades durant el SVE

Els voluntaris aprendran a cooperar i realitzar les activitats ofertes pel centre així com a utilitzar el “feedback” dels usuaris per desenvolupar-les. Les activitats proposades són:

  • Taller “Playing with English for mothers and children”: preparació i realització de l'activitat amb ajuda de les treballadores del centre. S'espera que els voluntaris es vagin involucrant cada vegada més en el taller organitzat per 10 mares amb els seus respectius fills.
  • Preparació mensual del programa “Maternity centres’ campaign in the Czech Republic” amb tallers com la paternitat, el part natural, etc.
  • Cuidat de nens: molts dels pares que acudeixen al centre necessiten deixar als seus fills al Centre per anar a treballar. A causa de l'absència de places en les guarderies per a nens menors de 2 anys, el Centre va decidir oferir el servei de cura de nens. Els voluntaris realitzaran aquesta activitat juntament amb les treballadores del centre.
  • Organització de grans esdeveniments públics realitzats cada 2 mesos amb diferents temàtiques com per exemple carnestoltes o el Dia de Sant Nicolás. Al voltant de 200 persones solen assistir a aquests grans esdeveniments.
  • Comunicació amb pares i nens: els voluntaris milloraran les seves habilitats comunicatives a més d'aprendre a prop de les famílies txeques, la seva situació social, aspectes multiculturals, etc.
  • Col·laboració amb un altre tipus d'organitzacions (p.i. Fabrik Svitavy, la biblioteca o el centre de serveis socials Sàlvia) treballant amb persones amb discapacitat. Aquesta activitat suposarà un 10% del treball realitzat pel voluntari aproximadament.
  • Classes de Txec: els voluntaris tindran la possibilitat d'aprendre txec amb un bon professor ja que per al Centre és molt important que els voluntaris siguin capaços de comunicar-se en txec al més aviat possible.

L'horari de treball orientatiu serà es Dilluns a Dijous de 9h a 12h i de 14h a 18h i Divendres de 9h a 12h encara que cal destacar que l'horari podrà variar en funció de les activitats desenvolupades al Centre. Les hores de treball no superaran en cap cas les 35 hores setmanals.

Allotjament
Els voluntaris viuran en pis amb 3 habitacions, cuina, lavabo i bany. Cada voluntari tindrà la seva habitació privada. Normalment el pis ho comparteixen 2 voluntaris i 1 persona local que realitzarà funcions de suport als voluntaris.

Inscripcions

Si t'interessa aquest projecte, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès.

Informació complementària
Públic objectiu: 

El Servei de Voluntariat Europeu és un programa que està obert a joves entre 17 i 30 anys.


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.06.2015
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove