Esdeveniment de l'agenda

Subvencions a entitats per a projectes que promoguin la igualtat efectiva entre dones i homes

Tipus entrada al calendari: Adreçades a entitats
Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Tags: entitats juvenils, gènere, igualtat, subvencions
Temàtica activitat del calendari: Igualtat, gènere, subvencions
Organitza: Altres
Dates de realització
Del divendres 10 de maig de 2019 al dijous 30 de maig de 2019
Descripció

L'Institut Català de les Dones convoca les subvencions a entitats per a la realització de projectes i activitats d’utilitat pública o d’interès social per a promoure la igualtat efectiva de dones i homes.

En concret es financen projectes que: 

  1. impulsin, planifiquin i executin accions d'inserció laboral de dones; projectes que posin a l'abast de les dones accions de millora de les habilitats i capacitats per al desenvolupament d'itineraris de formació i reciclatge, així com projectes de suport en l'àmbit professional amb l'objectiu de promoure l'emprenedoria, la creativitat i la innovació.
  2. tinguin per objectiu marc l'erradicació de la violència masclista i desenvolupin accions definides a la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista.
  3. generin actuacions concretes per garantir i defensar els drets de les dones, especialment aquelles amb major vulnerabilitat, per raó de pobresa, entesa des d'un punt de vista multifactorial, projectes orientats a la inserció sociolaboral per assolir més cohesió social i igualtat d'oportunitats.
  4. desenvolupin accions de lluita contra la discriminació de gènere des de la coeducació, la lluita contra els estereotips sexistes, l'apoderament de les dones, la visualització de les seves aportacions i la promoció de la corresponsabilitat.

Les activitats que poden ser objecte de subvenció són les següents:

  1. que generin el treball en xarxa entre les entitats de dones, afavorint la transversalitat de les accions i l'intercanvi d'experiències.
  2. que posin a l'abast de les dones estructures participatives que donin lloc a espais de debat, de relació, de coneixement i reconeixement mutu, d'apoderament i de decisió.
  3. accions dirigides a vetllar per l'accés, la presència, la participació i la protecció de la imatge de les dones en els mitjans de comunicació en igualtat de dret.
  4. que promoguin, impulsin i visualitzin el paper i la contribució de les dones en l'àmbit cultural.

 Per a més informació, clica aquí


Etiquetes: , , ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 20.05.2019
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove