Esdeveniment de l'agenda

Projecte “Il·lustrem el gènere. Dret, gènere i desenvolupament” de la Secció Jove del Grup Eirene

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: còmic, desenvolupament, dret, gènere, tallers
Tags: drets
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Tipus entrada al calendari: Altres formacions
Dates de realització
Del divendres 1 de juny de 2018 al divendres 13 de juliol de 2018
Dates d'inscripció
Del divendres 1 de juny de 2018 al divendres 13 de juliol de 2018
Descripció

Vols fer d’aquest món un de nou, sense injustícies socials i vulneració de drets, sigui a l’àmbit que sigui? Vols aprendre, a més, una disciplina artística màgica com és el còmic? Apunta’t-hi!

El projecte “Il·lustrem el gènere. Dret, gènere i desenvolupament” de la Secció Jove del Grup Eirene consisteix a dur a terme la realització d’una historieta de còmic social, mitjançant unes sessions de taller amb una persona experta, en què es manifesti la situació en què es troba, sobretot, el gènere femení, des de l’àmbit i les vivències pròpies dels participants.

A qui va dirigit?

A joves colomencs/es d’entre 16 i 25 anys que tinguin unes inquietuds socials pel que respecta a la temàtica del gènere i també a la defensa dels drets humans, a més de tenir un interès en l’art, sobretot en l’àmbit del còmic, que és la branca artística amb què es treballarà. El taller és gratuït!

Per a poder participar en els tallers de còmic, però, cal inscriure’s al curs! Enviant un correu a joves.grupeirene@gmail.com

Estructura del projecte:

-  Una conferència respecte a la situació de la dona en el món del còmic, com a introducció als tallers. Aquesta sessió és accessible per a tots els públics. (Pendent de confirmar data)

-  4 sessions de taller de còmic. Cada sessió constarà de dues hores. Al llarg del seu desenvolupament, els i les participants rebran una formació bàsica pel que respecta al còmic, per tal de realitzar posteriorment una historieta en què a partir de les seves vinyetes mostrin, manifestin o bé denunciïn diferents injustícies que es cometen contra el gènere femení o altres situacions referents a aquest tema importants a recalcar. Les dates de realització del curs seran: 27 de juny i 2, 4 i 9 de juliol.

-  Una última sessió de tancament el 13 de juliol en què es mostrarà el treball realitzat pels participants, junt amb una nit de CONCERT on diferents artistes locals de l’Àrea Metropolitana hi participaran, amb la finalitat de demostrar que qualsevol disciplina artística pot esdevenir una eina social amb què poder denunciar o donar a conèixer diferents fets del dia a dia que s’han de tenir presents per tal de treballar-los, resoldre’ls i fer avançar positivament la nostra societat cap a la pau, la justícia social i els drets humans

Dates: El projecte es durà a terme entre la última setmana de juny i les dues primeres setmanes de juliol de 2018 aproximadament.

Font: Group Eirene


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 1.06.2018
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove