Esdeveniment de l'agenda

Oberta la convocatòria de subvencions per a obres de rehabilitació d'edificis d'habitatges

Temàtica activitat del calendari: Ajuts, HAbitatge
Tags: ajuts, habitatge
Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Organitza: Altres
Tipus entrada al calendari: Habitatge
Dates de realització
Del dimecres 3 de juliol de 2019 al divendres 20 de setembre de 2019
Descripció

La convocatòria de subvencions per al foment de la rehabilitació d'edificis de tipologia residencial per a l’any 2019 ja està oberta i aquest any el Departament de Territori i Sostenibilitat hi destina inicialment 8,4 milions d’euros, dotació que es preveu ampliar en funció de les sol·licituds i de la disponibilitat pressupostària. En la convocatòria de l’any passat, un cop ateses totes les peticions, els ajuts van ascendir 6,8 milions d’euros.

Poden accedir a aquestes subvencions les comunitats de propietaris, els propietaris d’edificis d’habitatges i les societats cooperatives formades de manera agrupada per propietaris d’habitatges o d’edificis. També s’hi poden acollir les persones propietàries d’habitatges unifamiliars aïllats o agrupats en filera.

Les obres poden incloure diversos tipus d’actuació i els ajuts poden arribar a sumar fins a 14.000 euros per habitatge. En concret, se subvencionen tres tipus d’obres:

  • Millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat. Es dobla la quantitat subvencionable, que passa de 3.000 a 6.000 euros per habitatge. La subvenció és d’un 40% del pressupost de les obres i inclou els treballs que millorin l’envolupant tèrmica de l’edifici, la instal·lació de nous sistemes de calefacció, refrigeració i producció d’aigua calenta sanitària i la instal·lació d’equipaments que permetin la utilització d’energia solar fotovoltaica, biomassa o geotèrmia, entre altres.

 

  • Conservació. Se subvenciona un 40% del pressupost de les actuacions de conservació dels fonaments, estructura i instal·lacions, amb un màxim de 3.000 euros per habitatge. I en el cas d’obres de conservació de les cobertes, terrats, façanes, patis i mitgeres, l’ajut cobreix el 30% del pressupost, amb un màxim de 3.000 euros per habitatge.

 

  •  Millora de la seguretat i l’accessibilitat. S’inclouen les obres d’instal·lació d’ascensors, remuntadors d’escales o rampes, etc. i se subvenciona fins a un 40% de l’actuació, amb un màxim de 4.000 euros per habitatge.

Per a més info, clica aquí


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 3.07.2019
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove