Esdeveniment de l'agenda

Concurs de Cinema ‘Ments Despertes’ 2019

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: Cinema, concurs, premi
Tags: concurs, premis
Tipus entrada al calendari: Cinema i Teatre
Organitza: Altres
Dates de realització
Del dijous 10 de gener de 2019 al dijous 28 de febrer de 2019
Descripció

Un film de màxim 10 minuts sobre el que pugui suggerir el concepte ‘ment desperta’. Aquest és l’objectiu del II Concurs de Cinema ‘Ments Despertes’, una edició oberta a l’alumnat de totes les escoles de la província de Barcelona per trencar amb els estereotips entre joves, com els que giren al voltant de la salut mental.

Alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius podran participar en uns premis que neixen del Grup Som Via, una entitat sense ànim de lucre amb més de 20 anys de vida compromesa amb les persones en situació de risc o exclusió social. ‘Una ment creativa és una ment desperta’, aquest és l’eslògan que han triat des de l’entitat per promocionar el concurs entre els i les joves. L'any passat van aconseguir arribar a 1.148 alumnes.

Com a novetat, les inscripcions estaran obertes fins al 28 de febrer i es valorarà la creativitat en la plasmació visual del concepte, el missatge educatiu del film i l’originalitat en les imatges. L’acte de lliurament dels premis es farà el 23 de maig de 2019 a l’Auditori Mediapro amb la projecció pública de les obres seleccionades.

Per avaluar les propostes que s’hi presentin, la segona edició compta amb professionals i representants de la Corporació Catalana d’Audiovisuals de Catalunya, del Grup Som Via, del sector de la salut mental, de l’Acadèmia Europea de Cine, de Mediapro, del Programa Ments Despertes, del Departament d’Educació i un actor o actriu reconegut de l’escena mediàtica.

Només es podrà presentar una filmació per curs, i en els casos dels cursos on hi hagi diferents grups (A, B o C), se’n podrà presentar una per grup. Quedaran excloses aquelles obres que s’hagin presentat a convocatòries anteriors i que continguin continguts racistes, sexistes o violents.

Per a més info, clica aquí


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 10.01.2019
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove