Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Treballar a l’Administració

Tradicionalment una de les fonts més estables d’ocupació ha estat, i és la de treballar a l’Administració Pública (en qualsevol dels seus nivells, local, comarcal, provincial, autonòmic, estatal o europeu). L’accés al treball a l’Administració Pública es pot fer a diferents nivells:

  • Funcionari/a de carrera: formar part del personal que treballa al servei de l’administració amb una plaça fixa cal fer oposicions, unes proves d’accés que es convoquen quan s’ofereixen places.
  • Funcionari/a interí: mateix estatus que els funcionaris de carrera, amb la diferència que no tenen plaça fixa.
  • Personal laboral: personal que accedeix a l’Adm. Pública en règim contractual. S’accedeix per concurs públic.
  • Personal eventual: treballadors públics nomenat discrecionalment per exercir funcions especials o com a assessors. Son doncs, treballadors no permanents.

Les convocatòries, tant de oposicions com de concursos públics, les publiquen els diaris oficials de cada administració :

Per preparar unes oposicions cal dedicar-s’hi molts mesos. S’ha d’estudiar un temari general, que inclou el coneixement de lleis, a més del funcionament de les institucions de tots els àmbits, des dels ajuntaments fins a la Unió Europea. Així mateix, cada plaça té un temari específic d’acord amb la feina que s’hi ha de fer.

Per preparar-se les proves, els temaris es poden adquirir a llibreries i en portals d’Internet especialitzats. Una altra manera de preparar les oposicions és mitjançant els cursos, que ofereixen moltes acadèmies i centres privats d’ensenyament.

 

Documents

Enllaços

Mapa Jove


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 3.10.2018

20 anys del Barcelonès Jove Ofertes de treball aquí Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Asssessoria d'ocupació Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Tallers recerca feina per internet Cicle treballar a l´estranger Objectiu: trobar feina Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Garantia Juvenil Guia Jo vull ser