Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Tinc una discapacitat

Les persones amb discapacitat tenen dret a desenvolupar plenament els seus projectes de vida laboral, a gaudir d'oportunitats en el mercat de treball i a rebre la formació ocupacional que els calgui.

Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona (IMD)

L'IMD realitza actuacions adreçades a la promoció i atenció de les persones amb discapacitat física, psíquica, sensorial i malaltia mental per a la seva integració social, el seu desenvolupament personal i la seva millora de qualitat de vida. Té diverses funcions:

  • Oferir una atenció personalitzada sobre temàtiques, recursos, ajuts i serveis que afecten a les persones amb discapacitat.
  • Fer gestions per a la concessió de la targeta del Servei Públic de Transport Especial, anomenada 'targeta blanca'.
  • Fer gestions relacionades amb la concessió de la targeta d'aparcament per a persones amb discapacitat.
  • Recollir reclamacions, queixes i suggeriments.
     

Equip d'Assessorament Laboral (EAL)

L'IMD compta amb un equip d'assessorament laboral que promou la incorporació d'aquestes persones al mercat de treball, les informa i assessora sobre temes de feina, fomenta la seva formació ocupacional, les acompanya durant el procés d'inserció laboral elaborant itineraris i programes individuals adequats a cada cas i manté contacte amb entitats i institucions diverses.

Poden utilitzar aquest servei les persones que tinguin legalment reconegut un grau de discapacitat física, intel•lectual, auditiva, visual o per malaltia mental igual o superior al 33%, que visquin a la ciutat de Barcelona i que vulguin incorporar-se al mercat ordinari de treball. També el poden utilitzar les empreses que volen contractar treballadors amb discapacitat. El servei és totalment gratuït.

Equip de Valoració i Orientació Laboral de Barcelona (EVO)

És un servei adreçat a potenciar i conservar les capacitats laborals dels usuaris per tal que estiguin en disposició d'integrar-se a l'activitat laboral quan les circumstàncies ho permetin. En cas que les necessitats individuals de l'usuari ho requereixin, es considerarà la conveniència o no d'assistir a un Centre Especial de Treball (CET) o a un Centre Ocupacional (CO) com a alternativa al mercat ordinari de treball. Per utilitzar aquest servei, és necessari anar derivat des d'un Centre d'Atenció a Persones amb Disminució (CAD).

Centres especials de Treball (CET)

Són aquelles empreses que compten en la seva plantilla amb un mínim del 70% de treballadors amb discapacitat, l'objectiu principal de les quals és fer un treball productiu, participant regularment en les operacions de mercat.

Centres Ocupacionals (CO)

Són l'alternativa a la integració laboral d'aquelles persones que no puguin incorporar-se al mercat de treball ordinari ni a un CET perquè no arriben a un determinat nivell de capacitat productiva.

Equip de Valoració i Orientació Laboral de Barcelona

Cada centre compta amb un Servei de Suport a la Integració Laboral (SSIL) format per equips multi-professionals (psicopedagogs, treballadors socials, monitors de suport) que tenen per objectiu afavorir l'adaptació a l'entorn laboral de les persones amb discapacitat. Les persones que no són contractades en cap CET O CO poden dirigir-se a un SSIL extern com és l'Equip d'Assessorament Laboral de L'IMD, explicat anteriorment.

Certificat de Reconeixement de Discapacitat

Aquest certificat s'atorga a les persones amb un grau de discapacitat física, intel•lectual, auditiva, visual o per malaltia mental igual o superior al 33% a través d'un equip de valoració que analitza cada cas.

És important que les persones amb discapacitat disposin d'aquest document, ja que reconeix i valora el grau de disminució i és vàlid per a accedir a la majoria de recursos específics, per a accedir a un lloc de treball acord amb les seves possibilitats, per a rebre ajudes, etc. D'altra banda, les persones amb una disminució amb capacitat de rendiment normal o quasi normal, i dotades d'una autonomia suficient per a la vida professional i social, acostumen a ser orientades cap a la integració en el sistema ordinari de treball.

El Certificat de Reconeixement de Discapacitat l'atorguen els Centres d'Atenció a Disminuïts (CAD), les Oficines d'Acció Ciutadana o l'Equip de Valoració i Orientació.

Bonificacions per la contractació de persones amb discapacitat
 

Les persones i empreses que contracten treballadors amb discapacitat amb contracte indefinit a temps complet o a temps parcial, contracte temporal, contracte en pràctiques, contracte per a la formació o contracte d'interinatge es poden beneficiar d'una sèrie de bonificacions i beneficis.
Requisits:

    Trobar-se al corrent en l'acompliment de les obligacions tributaries i de seguretat social a la data d'alta dels treballadors i durant l'aplicació de les bonificacions.
    No haver estat exclosos de l'accés els beneficis derivats de l'aplicació dels programes d'ocupació per la comissió d'infraccions molt greus no prescrites.
    Hi ha requisits específics per tipus de contracte, edat i discapacitat

Més informació:
Seguretat Social. Guia de contractes del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE)

 

Documents

Enllaços

Mapa Jove


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 31.07.2018

20 anys del Barcelonès Jove Ofertes de treball aquí Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Asssessoria d'ocupació Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Tallers recerca feina per internet Cicle treballar a l´estranger Objectiu: trobar feina Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Garantia Juvenil Guia Jo vull ser