Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Els Serveis Públics

El SOC i les OTG

El SOC és el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, un organisme autònom de caràcter administratiu adscrit al departament de treball i indústria. Les seves principals tasques són donar suport a les persones i empreses i fomentar el desenvolupament local.

El SOC disposa d’una xarxa d’oficines d’atenció al ciutadà, les Oficines de Treball de la Generalitat OTG, les quals realitzen les següents tasques:

  • Inscriure als usuaris demandants com a ocupats o no ocupats de feina.
  • Proporcionar la informació necessària als usuaris i tramitar les prestacions d’atur.
  • Informar sobre les mesures de foment de l’ocupació, formació ocupacional, modalitats de contractació, orientació laboral, mercat de treball, etc.
  • Interrelacionar les ofertes de treball amb les persones que es troben desocupades. També realitzen la intermediació amb el mercat laboral.
  • Realitzen el registre dels contractes de treball.

Per a la recerca de Feina és molt important inscriure'ns a l'OTG corresponent com a demandants de feina, podrem tenir accés a ofertes de treball, ens assessoraran i podrem assabentar-nos de les accions formatives que s’ofereixen al nostre municipi.

Empreses Municipals de Promoció Econòmica

A cada municipi del Barcelonès podem trobar una empresa municipal de promoció econòmica, encarregades d’executar les polítiques en matèria de promoció de l’ocupació i promoció empresarial del municipi.

Dins d’aquests serveis trobarem serveis d’assessorament i orientació laboral i formativa, assessorament en l’autoocupació, borsa d’ofertes de feina, ofertes formatives i d’altres projectes que promouen l’ocupació dels ciutadans.

Serveis Locals d'Ocupació

Els Serveis Locals d’Ocupació són serveis públics que depenen de l’Administració Local i que tenen com a finalitat fomentar i millorar l’ocupació laboral mitjançant apropar l’oferta i la demanda d’ocupació. En aquests serveis es poden publicar i consultar ofertes de feina.

Sindicats

Els Sindicats son organitzacions democràtiques integrades per persones treballadores en defensa i promoció dels seus interessos socials, econòmics i professionals relacionats amb l’activitat laboral.

D'aquesta manera els sindicats vetllen pels interessos de les treballadores i dins dels seus serveis podem trobar assessorament i orientació laboral.

CIFO

Els CIFO son Centres d’Informació i Formació Ocupacional i son entitats inscrites dins del SOC per tal de garantir i fomentar la formació i la qualificació professional de les persones.

La activitat dels CIFO es basa fundamentalment en la realització d’accions de formació per al treball adaptades a les necessitats de les persones i de les empreses del territori. Els CIFO milloren aquelles competències professionals que afavoreixin la inserció o la reinserció de treballadors en actiu i de treballadors en situació de desocupació.

Borses de treball dels Centres de Formació

Les universitats i els centres de formació disposen de serveis d’orientació professional i de borses de treball per ajudar-vos a trobar la primera feina després de la graduació.

See video

Documents

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.06.2018

20 anys del Barcelonès Jove Ofertes de treball aquí Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Asssessoria d'ocupació Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Tallers recerca feina per internet Cicle treballar a l´estranger Objectiu: trobar feina Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Garantia Juvenil Guia Jo vull ser