Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Perdo o em roben la cartera

Què cal fer quan perdeu o us roben la cartera?
El DNI
El passaport
La targeta d'estranger
El permís de conduir
La targeta sanitària individual (TSI)
Targetes de crèdit o de dèbit
Altres carnets

Què cal fer quan perdeu o us roben la cartera?
Quan us roben o perdeu la cartera haureu de renovar tota la vostra documentació personal. En cas de robatori del DNI, del passaport i del permís de conduir haureu de presentar la denúncia als Mossos d'Esquadra. La denúncia es pot fer per telèfon, a través del 088, presencialment a qualsevol comissaria o bé per Internet a través de l'oficina virtual de denúncies dels Mossos d'Esquadra.

Si en el moment de la sostracció o pèrdua també portàveu targetes de crèdit o de dèbit a sobre notifiqueu-ho immediatament a la vostra entitat bancària per tal d'evitar que qualsevol persona pugui fer-ne un ús indegut o fraudulent.

El DNI
Si us han robat el Document Nacional d'Identitat (DNI) el primer pas és formular una denúncia als Mossos d'Esquadra. Si la presenteu eviteu qualsevol responsabilitat si algú en fa un ús inadequat.
En cas que l'hagueu perdut no és necessari fer cap denúncia però sí cal que ho notifiqueu a la Policia Nacional.

On renovar-lo?
Per tramitar la renovació podeu adreçar-vos a les oficines d'expedició del DNI. Si voleu evitar esperes innecessàries demaneu cita prèvia a través d'Internet. En cas que el vostre municipi no disposi de comissaria consulteu al vostre ajuntament, ja que periòdicament s'instal·len equips mòbils per a l'expedició dels DNI.

El passaport
Com en el cas del DNI, cal que ho denuncieu el més aviat possible, ja que per obtenir-ne un duplicat necessitareu un justificant de la denúncia. A l'estranger a banda de la denúncia, cal adreçar-se a l'oficina consular o a l'ambaixada més propera del vostre país.

On obtenir-ne un duplicat?
A l'Estat espanyol el duplicat es pot obtenir a les prefectures superiors i comissaries de policia habilitades a aquest efecte. A l'estranger, es tramita a la mateixa ambaixada o consolat.

Recomanacions
1.Com a mesura de precaució, quan viatgeu a l'estranger no porteu tots els diners a sobre. Repartiu-los en diferents llocs i en petites quantitats. Així sempre podreu disposar d'una petita quantitat d'emergència en cas de pèrdua o robatori.
2.Feu vàries còpies del passaport i deixeu l'original a la caixa de seguretat de l'hotel.

La targeta d'estranger
La targeta d'identitat d'estranger (TIE) identifica les persones estrangeres a l'efecte d'acreditar la seva situació legal a Espanya. Els ciutadans i les ciutadanes que hagin obtingut una autorització de residència o d'estada superior als sis mesos han de sol·licitar-la en el termini d'un mes des de l'entrada al territori espanyol o bé des de la concessió de l'autorització.
En cas de robatori o pèrdua cal demanar un duplicat immediatament, que no es considera renovació, a través de les oficines d'estrangers.

El permís de conduir
Només cal presentar la denúncia davant els Mossos d'Esquadra en cas de robatori, per estar exempt de qualsevol responsabilitat en cas d'ús indegut del permís. La denúncia us eximeix també de pagar la taxa corresponent pel duplicat.

On obtenir-ne un duplicat?
Cal sol·licitar-ho presencialment a qualsevol de les prefectures provincials i locals de trànsit. Si un cop sol·licitat el duplicat trobeu l'original, haureu de tornar-lo a la prefectura provincial de trànsit que l'hagi expedit.

Altres documents

La targeta sanitària individual (TSI)
Per sol·licitar-ne un duplicat no cal que us desplaceu podeu fer-ho per Internet a través de l'Oficina Virtual de Tràmits o per telèfon trucant a 902 111 444 (Sanitat Respon). En uns dies rebreu la nova targeta per correu postal al vostre domicili.

Targetes de crèdit o de dèbit
Notifiqueu el més aviat possible el robatori o pèrdua a la vostra entitat bancària perquè les bloquegi immediatament. Tots els bancs i caixes d'estalvis disposen de telèfons d'atenció 24 hores on podreu realitzar aquest tràmit.

Altres carnets
Si teniu carnets d'alguna entitat cultural, esportiva o professional... recordeu també sol·licitar-ne un duplicat.

See video

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 26.03.2013

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove