Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Promocions d'habitatge de protecció oficial

Un habitatge protegit és aquell que rep aquesta qualificació per part de l’Administració perquè s’ajusta a una sèrie de requisits tècnics prefixats i perquè no supera uns preus màxims fixats per la llei. Aquesta qualificació permet que els compradors es beneficiïn d’una sèrie d’ajuts a la compra que otorguen les administracions. Els preus dels habitatges protegits estan per sota del preus de venda del mercat i tenen limitacions en l’adquisició i la venda. Aquesta mesura impedeix accions especulatives i ajuda a qui realment ho necessita.

Els habitatges de protecció oficial (HPO) són habitatges destinats a ser domicili habitual amb una superfície màxima útil que no pot excedir els 90 m2 (120 m2 en cas de famílies nombroses) i que està subjecte a la seva pròpia normativa.

Segons el  Decre 75/2014, del Pla General d’Habitatge,  per accedir a un habitatge amb protecció oficial s’han de complir les condicions d’ingressos establertes per a cada modalitat, i també les següents:

a) No ser titular del ple domini o d’un dret real d’ús o gaudi sobre un habitatge subjecte a protecció pública, excepte que l’habitatge esdevingui inadequat de forma sobrevinguda per les seves circumstàncies personals o familiars.

b) No ser titular d’un habitatge lliure, excepte que se li hagi privat del seu ús per causes no imputables a la persona interessada. En cap cas hi poden accedir els titulars d’un habitatge o d’un dret sobre un habitatge que tingui un valor cadastral superior al 40% del preu de l’habitatge que es vol adquirir. Aquest valor s’elevarà fins al 60% en els següents supòsits: persones de més de 65 anys, dones víctimes de violència familiar i masclista, víctimes de terrorisme, famílies nombroses i famílies monoparentals amb fills, condició que caldrà acreditar amb el corresponent títol, persones dependents, o amb discapacitat oficialment reconeguda i les famílies que les tinguin al seu càrrec, i persones separades o divorciades al corrent del pagament de les pensions per aliments icompensatòries, si s’escau.

c) Estar inscrit en el Registre de Sol•licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial, d’acord amb el que preveuen la secció II del capítol IV, títol V, de la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l’habitatge, i el Reglament que la regula

Enllaços

Documents

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 3.11.2016

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Compartir Habitatge Assessoria Habitatge Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Ajuts al lloguer Ajuts a la compra Diccionari d'Habitatge Promocions d'habitatge Garantia Juvenil Guia Jove sobre Hipoteques Guia Jove per compartir pis links habitatge