Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
 • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
 • click the Update button every time you want to update the selection.

Formalització, drets i obligacions de l'arrendatari i l'arrendador

Un contracte de lloguer és un acord entre un propietari i un llogater pel qual el propietari cedeix al llogater l'ús d'un immoble durant un temps determinat a canvi d'una retribució prèviament pactada, que anomenem renda.

Els contractes de lloguer d'habitatges formalitzats a partir del 19 de desembre de 2018  són regulats pel Títol II  de la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU, Llei 29/1994, de 24 de novembre), modificada pel Reial Decret Llei  21/2018, de 14 de desembre de mesures urgents en matèria d'habitatge i lloguer.

En formalitzar un contracte de lloguer, la llei estableix llibertat de pacte entre llogater i propietari en relació a la renda i a la durada del contracte.  No obstant això, cal tenir en compte que, si bé la durada del contracte és lliure, la Llei d’Arrendaments Urbans  estableix per als contractes d’habitatge habitual una pròrroga obligatòria de 5 anys, si el propietari és una persona física, i de 7 anys en el cas que sigui una empresa. Això vol dir que si els contractes de lloguer és pacten per un temps inferior al que la llei fixa com a obligatori, aquest  es prorrogaran per períodes anuals  fins arribar als cinc o set anys depenent qui sigui l'arrendador. La pròrroga és obligatòria per al propietari, no així per al llogater, que podrà posar fi al contracte sempre que doni un preavís de 30 dies abans de la  finalització de cada pròrroga.  (article 9.1 de la Llei d’Arrendaments Urbans)

Passat aquests anys de pròrroga obligatòria, si amb 30 dies d’antelació no hi ha preavís del propietari,  el  contracte es prorrogarà necessàriament, tres anys més. (Article 10 de la Llei d’Arrendaments Urbans)

En un contracte de lloguer, han de figurar els punts següents:

 • La identificació de l' habitatge.
 • El nom i els cognoms del propietari/ària i del llogater/a (i els seus DNI).
 • La quantitat anual de la renda.
 • La durada.
 • La forma de pagament del lloguer.
 • La compensació de mesos de renda a canvi de la realització d'obres de rehabilitació, si scau.
 • La fiança.
 • La clàusula d' actualització de la renda.
 • La repercussió de les despeses.
 • Un inventari de mobles i electrodomèstics, si s´escau.
   

Enllaços

Mapa Jove


Etiquetes: , ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 28.12.2018

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Compartir Habitatge Assessoria Habitatge Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Ajuts al lloguer Ajuts a la compra Diccionari d'Habitatge Promocions d'habitatge Garantia Juvenil Guia Jove sobre Hipoteques Guia Jove per compartir pis links habitatge