Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

El currículum i la carta de presentació

1) El currículum

És la publicitat que fas de tu mateix/a quan vols aconseguir un determinat lloc de treball. Amb ell intentaràs aconseguir una primer entrevista de feina.
La seva estructura ha de ser clara, ordenada, neta, aclaridora, positiva i estructurada, però també ha de tenir un aire de personalitat propi, ja que a través d’ell donaràs una primera impressió de com ets.
Aspectes importants del currículum:

- Ha d’estar orientat al lloc de treball que es vol ocupar: què puc aportar per ocupar aquest lloc de treball? (adapta’l a cada lloc de treball!)

- Ha de ser breu, concís, positiu i fàcil de llegir. L’estil telegràfic és el més apropiat, perquè permet ràpidament veure les aptituds que hom té per al lloc de treball.

- La informació ha d’estar organitzada de manera lògica (títols i subtítols que separin i facin clara la informació que es dóna).

- Has d’intentar evitar al màxim les abreviatures.

Tipus de currículums:

· El CV Europass: Els costums i les normes de com fer un Currículum poden variar d’un país a l’altre. És important tenir en compte els aspectes que diferencien un CV d’aquí amb un d’un altre país per tenir les mateixes oportunitats laborals. Per aquesta raó existeix un currículum Europeu, desenvolupat per la Comissió Europea, que pots utilitzar fàcilment, s’anomena Europass.

· Models per país: A alguns països i segons el sector prefereixen un model més adaptat al país i més curt que el model Europass. Has de tenir en compte que en cada país funciona diferent, per exemple a Alemanya és molt important posar una foto professional, en canvi al Regne Unit no és comú posar una fotografia per la igualtat d’oportunitats. A la pàgina del SEPE trobes exemples de CV ordenat per països. També t’ofereixen molts enllaços per seguir informant-te sobre els models de cada país.

 

2) La carta de presentació
És un document que pretén destacar aquells punts forts de la teva candidatura i el teu interès pel lloc i/o l’empresa a la qual t’adreces. És, per tant un document independent però coherent amb el currículum, respectant la forma i l’estil.
L’objectiu principal de la carta de presentació és crear una expectativa positiva envers el currículum, i manifestar el nostre interès de col·laborar amb l’empresa.
Per fer-la segons l’estil del país de destí, et recomanem informar-te en la pàgina web de SEPE on pots trobar molts exemples ordenats per països i enllaços per buscar més informació. És important tenir en compte que en cada país l’estil és diferent i que utilitzis el vocabulari adequat, i que tinguis cura de l’ortografia i la presentació.

Enllaços


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 10.08.2018

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove