Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

El Servei Voluntari Europeu

Projecte

Permet a una persona jove o grup de joves de participar activament en una organització que us acollirà en un país diferent d’on viviu. Aquesta experiència us ofereix a les persones joves voluntàries la possibilitat d'entrar en contacte amb altres cultures i idiomes, per dur a terme una tasca de voluntariat, no remunerada, en un ampli ventall de sectors, com el medi ambient, les temàtiques socials i les culturals.

Objectius

• Proposar als joves una experiència no formal d’aprenentatge intercultural fomentant la seva integració social i la seva participació activa, reforçant la seva ocupabilitat i donant-los la ocasió de demostrar solidaritat amb altres persones, a través d’exercir una activitat de voluntariat en un altre país.
• Contribuir al desenvolupament de col•lectivitats locals.
• Fomentar el establiment de nous partners i l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques.

Àmbits d’actuació

Els països participants són els estats membres de la Unió Europea, més Islàndia, Liechtenstein, Noruega, Suïssa, República de Macedònia i Turquia.

També hi poden participar els “països veïns associats”. Aquests són els països veïns de l’Europa de l’Est, del sud del Mediterrani, els països balcànics i Rússia, i amb menor prioritat que tots ells, els països associats d’altres parts del món.

A qui s’adreça

A tots els joves d’edat compresa entre els 17 i 30 anys al iniciar l’activitat de voluntariat i que resideixin legalment en algun dels països participants en el programa o en un tercer país.
A qualsevol tipus d’organització no governamental, associació, autoritat local o iniciativa local sense ànim de lucre, que vulgui enviar o rebre voluntaris.

Durada

La durada de l’activitat serà de fins a 12 mesos.

El projecte

El projecte es pot centrar en diverses temàtiques com: cultura, esports, joventut, provisions socials, patrimoni cultural, art, protecció civil, medi ambient, cooperació per al desenvolupament etc.
Sempre inclou una formació a l'arribada, una avaluació intermedia i unes tutories al país de destí.

Després del projecte els joves reben el Youthpass.

El Voluntariat Europeu es un projecte entre tres parts:

• La entitat d'enviament (sending organisation) suporta al jove abans de la partida: l’ajuda per buscar un projecte i s'encarrega dels tràmits administratius.
• La entitat d'acollida (host organisation) és la entitat que proposa el projecte i és a on el jove farà el seu voluntariat. Dóna suport al jove durant tota l'estada de voluntariat.
• El/la voluntari/a: El primer interessat. S'integrarà per una durada de 2 a 12 mesos en la entitat d’acollida on tindrà la oportunitat d’adquirir noves competències personals i professionals tant com la possibilitat de desenvolupar activitats de la seva iniciativa pròpia.

Què finança?

- Despeses de viatge: s’estableixen 7 àrees quilomètriques, segons la distància entre el punt d’origen i el de destí, amb una assignació fixa que va de 20 a 830€ per participant (pàg. 72 de la Guia del Programa). Podeu calcular prèviament la distància en aquest enllaç.

          - Despeses del projecte: quantitat fixa per participant i dia o mes d’activitat (pàg. 75 de la Guia del                   Programa)

- Suport individual (Diners de butxaca pel voluntari): Quantitat fixa per participant i dia o mes d’activitat (pàg. 76 de la Guia del Programa)

          - Suport lingüístic: la formació lingüística té una especial rellevància. Segons el país i en projectes de               més de 2 mesos, s’oferirà al voluntari realitzar un curs de la llengua del país d’acollida, ja sigui de                 forma presencial (150€ per voluntari) o en línia (pàg. 230 de la Guia del Programa).

- Necessitats especials: despeses relacionades amb participants amb algun tipus de discapacitat (costos reals).

         - Despeses excepcionals: relacionades amb la tramitació de visats, permisos de residència,                            vacunacions, allotjaments pels participants en una visita prèvia de planificació i de la tutoria reforçada            adreçada a voluntaris amb menys oportunitats.

On trobar els projectes?

En aquesta base de dades pots trobar tots els projectes. Cal que busquis projectes que realment et motivin!

Font: jove.cat 

See video
See video

Documents

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 10.08.2018

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove