Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
 • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
 • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Competències per emprendre

Ser un/a bon emprenedor/a i que la nostra idea tingui èxit no solament es basa en tenir una bona idea, també cal, a més, fer un bon pla d’empresa, haver adquirit i treballat certes competències que ens ajudaran a assolir l’èxit i minimitzar el risc de fracàs.

Les competències són el conjunt d’actituds, destreses, habilitats i coneixements requerits per executar i desenvolupar un projecte. En l’àmbit de l’emprenedoria, destaquem aquelles 6 competències clau que ha de tenir un bon emprenedor per crear i mantenir el seu negoci amb èxit:

 • Lideratge i Coaching

Per portar a terme un projecte emprenedor s’ha de ser conscient que es liderarà com a mínim una part molt important del negoci. L’emprenedor ha de tenir, per tant, competències de lideratge per tal de dirigir i organitzar tant les activitats que es realitzaran com el personal que durà a terme aquestes activitats, coordinant totes les fases i agents participants del projecte.

 • Esperit Emprenedor

Per emprendre es necessita tenir un esperit de superació, inquietuds i curiositat, a més de tenir la voluntat de portar la idea a bon terme. També s'ha de ser constant i no rendir-se davant les adversitats, a la vegada que es realitza un exercici d’autocrítica per avaluar si els nostres progressos van en la direcció adequada.

 • Treball en Equip

Emprendre mai es fa en solitari, es necessita ajut i suport durant la creació i el desenvolupament de la idea, així com persones per a dur a terme totes les tasques indispensables per crear el negoci. És molt important, per tant, saber treballar en equip i ser capaç d'organitzar les tasques.

 • Relacions Interpersonals

Quan s'engega un negoci es crea sempre per vendre una idea, un servei o un producte. En qualsevol cas, aquesta acció sempre s'impulsa amb l'objectiu de cobrir les necessitats d'algú altre. Tenir habilitats socials i competències en les relacions interpersonals és clau per portar a terme el nostre negoci, tant en la seva creació com en el seu desenvolupament diari.

 • Habilitats de Gestió

Posar en funcionament un negoci precisa d’unes habilitats i uns coneixements previs sobre gestió i organització, ja que tant important és gestionar l’espai de treball, com el temps i les persones que formaran part del projecte.

 • Orientació al Servei al Client

Davant d'una oportunitat de negoci sempre hi ha una transacció de compravenda, ja sigui un servei o un producte amb el que estem treballant. Quan nosaltres oferim aquest producte o servei el posem a disposició d'un públic objectiu, d'uns clients determinats. Perquè aquesta venda es porti a terme amb èxit haurem de disposar d'habilitats comunicatives i orientades al servei, el que ens ajudarà a oferir una bona atenció al client, fet que, a la llarga, ens beneficiarà.

Per mesurar quin grau d’assoliment d’aquestes característiques tenim podem fer servir eines d’avaluació de competències que ens serviran per fer-nos una idea de quins són els nostres punts forts en l’àmbit de l'emprenedoria, però sobretot podrem analitzar quines carències tenim i què és allò que pot fer fallir el nostre pla d’empresa. D’aquesta manera podrem avançar-nos a qualsevol mancança i posar-li solució abans d’encetar el projecte.

See video
See video
See video

Enllaços

 • icon
 • icon
 • icon

Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 24.10.2019

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Garantia Juvenil Mapa Jove