Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Guia per a joves que volen comprar un pis

9. Aspectes fiscals de la compra d´un habitatge

Fins ara, i sota el concepte de deducció de la quota íntegra, la persona que comprava un habitatge es podia deduir el 15% de les quantitats satisfetes per la comprar l'habitatge habitual, fins a un límit conjunt de 9.015,18 euros.

Els Comptes Estalvi-Habitatge que tenen la finalitat de que es pugui comprar o rehabilitar un habitatge fent aportacions puntuals o periòdiques. També permetien deduir-se el 15% de les quantitats dipositades en una llibreta de tipus habitatge, sempre que es destinin a la primera adquisició de l'habitatge habitual, es pot deduir de la quota de l'IRPF. La base màxima de deducció també era de 9.015,18 euros.

A partir del 01.01.2011, tot això canvia, solament podran deduir el 15% de les quantitats destinades a l'adquisició d'habitatge habitual, amb el límit de 9.040 euros per any i declaració, els quals tinguin una base imposable igual o inferior a 17.707,20 euros. La deducció s'anirà reduint progressivament en funció de la base imposable fins a arribar a una Base imposable de 24.107,20. Que les quantitats invertides en habitatge habitual no podran deduir-se.

En relació al Compte Habitatge, les persones amb bases imposables superiors a 24.000 euros que tinguin diners en un compte habitatge, perdran el dret a la deducció per adquisició d'habitatge habitual si no compren abans del 1 de gener de 2011. I els quals tinguin rendes d'entre 17.707 i 24.107 i no comprin en 2010 també veuran minvada la seva possibilitat de deducció sobre la base d'uns percentatges. Els únics que no tenen forts incentius per a comprar abans de cap d'any són els contribuents que guanyin menys de 17.707 euros.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 15.03.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove