Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Guia Jove Cooperació i Solidaritat

4.3 Formar-te

 

Com ja hem comentat abans, la cooperació és un sector molt especialitzat i no qualsevol persona pot «anar a ajudar» i ser útil. Si tens una formació o uns coneixements concrets, pots contribuir amb aquestes habilitats. Aquí tens una introducció de les possibilitats que tens al teu abast per a profunditzar en aquest àmbit.

- Cursos de formació: En el següent apartat en parlem. Són formacions curtes i concretes l'objectiu de les quals és que les persones participants adquireixin més coneixements sobre la cooperació internacional, per tal d'augmentar la seva sensibilització i també per a què puguin sensibilitzar a altres persones en aquesta matèria. Estan destinades a tota la població, tot i que en alguns casos en especial a tècnics/es que treballen en l'àmbit social i de la cooperació. En aquest enllaç podràs trobar ofertes formatives en cooperació.

- Jornades: Molt lligat als cursos de formació, hi ha l'organització d'alguns actes o jornades en temes de voluntariat internacional en l'àmbit de la cooperació. Aquests esdeveniments no tenen caràcter formatiu, sinó informatiu i, sovint, amb un toc festiu. En moltes poblacions es duen a terme festes per la multiculturalitat, la solidaritat i/o els Drets Humans, l'objectiu de les quals és sensibilitzar a la població mitjançant activitats lúdiques i festives. A més, algunes entitats, ONGD i institucions públiques organitzen jornades bàsicament informatives per a promoure la cooperació internacional, especialment entre els i les joves.

- Publicacions: Moltes entitats i ONGD que dediquen la seva activitat a la cooperació per al desenvolupament emeten publicacions periòdiques on informen d'activitats i oportunitats en matèria de cooperació internacional, tals com voluntariats, cursos de formació o ofertes laborals. A més, en algunes d'aquestes també s'hi destina un apartat especial per a notícies relacionades amb aquest àmbit, ja siguin d'aquí o del territori. Tanmateix, algunes entitats han publicat o han promocionat la publicació de llibres sobre cooperació internacional, desenvolupament, diferències nord-sud, etc.

- Difusió: Com a aspecte transversal a allò que podem fer des d'aquí, resta la difusió de la informació des dels mitjans de comunicació i les xarxes socials. No només els butlletins de les diferents entitats i ONGD informen sobre notícies i esdeveniments relacionats amb la cooperació internacional, també els mitjans de comunicació tradicionals (televisió, ràdio, premsa) en transmeten algunes notícies rellevants i, sovint en fan reportatges o creen anuncis informatius per a la seva difusió, això succeeix sobretot en el cas de les campanyes solidàries. Les xarxes socials també prenen un paper protagonista pel que fa a la difusió d'informació, en el cas que ens ocupa, relacionada amb la cooperació internacional per al desenvolupament.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 24.04.2017

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove