Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Guia postsecundaria

4. Programes de Formació i treball

Els Programes de Formació i Treball dirigits a joves (Escola Taller i Casa d’ Oficis) estan adreçats a millorar l’ocupabilitat dels aturats menors de 25 anys, amb la finalitat de facilitar la seva inserció laboral.

D'altra banda, el Departament de Treball ofereix als majors de 25 anys cursos amb la mateixa filosofia que els anteriors, és a dir, cursos que faciliten la reinserció o inserció laboral de persones aturades amb determinades dificultats per a trobar feina.

Les escoles taller (ET), les cases d'oficis (CO) i els tallers d'ocupació (TO) són programes relacionats amb la recuperació del patrimoni, el medi ambient, l'atenció a les persones, etc. La seva durada és d'entre 6 i 12 mesos per a CO i TO i d'entre 12 i 24 mesos per a ET i els UPD.

Els projectes UPD estan relacionats amb els projectes ET, CO i TO. Es tracta de projectes d'estudi que analitzen les potencialitats i fan la prospecció de l'ocupació en el territori.

Les entitats promotores que poden realitzar aquests projectes ET/CO /TO són entre d'altres: ajuntaments, fundacions i entitats sense ànim de lucre, mentre que per a les UPD han de ser entitats en un àmbit supraterritorial, consorcis, etc.

Els beneficiaris d'ET/CO són joves en situació d'atur menors de 25 anys, mentre que els de TO són persones en situació d'atur majors de 25 anys i han d'estar inscrits en el Servei d'Ocupació de Catalunya. En el cas dels UPD els beneficiaris són tècnics especialistes.

Al llarg de tots els projectes d’ET, CO i TO, i durant el primer semestre, s’imparteixen mòduls específics de seguretat i salut laboral així com mòduls bàsics de coneixements i de sensibilització mediambiental, en resum, programes formatius que garanteixen el coneixement bàsic de competències transversals necessàries per a la recerca de feina i en últim terme per a facilitar la inserció laboral dels alumnes.

Els candidats han de reunir els següents requisits mínims:
-Ser menors de 25 anys en el cas d’ Escoles Taller o Cases d’ Oficis, o tenir 25 anys o més en el cas dels Tallers d’ Ocupació.
-Ser desocupats, entenent com a tals als demandants d’ ocupació no ocupats, registrats al Servei Públic d’Ocupació i disponibles per a començar a treballar.
-Poder estar subjecte a la formalització d’ un contracte per a la formació.

A continuació teniu un llistat de centres on es realitzen aquesta tipologia de cursos:

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 18.02.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove