Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Guia Jo vull ser… coneix les professions

4. Les professions més demandades pels joves

Introducció

A través d’un total de 349 enquestes realitzades a joves de la comarca, fetes a diferents IES i centres educatius de la ciutat i amb enquestadors a peu de carrer, s'ha fet un llistat de les professions més demandades pels joves.

S’ha fet un recull de les dades personals dels enquestats que han servit per complir amb la mostra de població escollida (edat, gènere i país de naixement) i també per conèixer altres variables com ara l’idioma en que s’ha respost l’enquesta.

A partir de les variables gènere, edat i nacionalitat dels enquestats, i amb un total de 349 enquestes, s’han realitzat el següent nombre d’enquestes per a cada un dels perfils resultants:

- Enquestes realitzades als estudiants d’ESO i de batxillerat del IES i centres educatius:

- Perfil 1: homes de 15 a 19 anys de nacionalitat espanyola, 68 enquestes.
- Perfil 2: dones de 15 a 19 anys de nacionalitat espanyola, 63 enquestes.
- Perfil 3: homes de 15 a 19 anys de nacionalitat estrangera, 25 enquestes.
- Perfil 4: dones de 15 a 19 anys de nacionalitat estrangera, 18 enquestes.

- Enquestes realitzades a l’espai públic:

- Perfil 5: homes de 20 a 24 anys de nacionalitat espanyola, 27 enquestes.
- Perfil 6: dones de 20 a 24 anys de nacionalitat espanyola, 25 enquestes.
- Perfil 7: homes de 20 a 24 anys de nacionalitat estrangera, 10 enquestes.
- Perfil 8: dones de 20 a 24 anys de nacionalitat estrangera, 9 enquestes.
- Perfil 9: homes de 25 a 29 anys de nacionalitat espanyola, 38 enquestes.
- Perfil 10: dones de 25 a 29 anys de nacionalitat espanyola, 35 enquestes.
- Perfil 11:homes de 25 a 29 anys de nacionalitat estrangera, 18 enquestes.
- Perfil 12: dones de 25 a 29 anys de nacioanlitat estrangera, 13 enquestes.

A continuació en primer lloc trobareu l’anàlisi i gràfics de les freqüències de l’enquesta realitzada als estudiants d’ESO i Batxillerat, i en segon lloc l’enquesta realitzada als joves a l’espai públic.

1.1. En quin sector t'agaradaria treballar
 

A través d’aquest primer gràfic podem observar, agregant les diferents prefrències dels enquestats, quins són els deu primers sectors que els joves els agradaria treballar. Podem apreciar doncs com el sector sanitari és el més escollit, seguit del de turime i hosteleria. Aquests resultats, i com veurem en el següent gràfic, difereixen segons l’ordre de preferència dels joves. A continuació, el següent gràfic mostra els resultats per a cada sector segons l’ordre de preferència dels joves.


 

Podem apreciar doncs, com el sector prioritari a primera i segona opció, segueix sent el de la sanitat. A continuació apareixen el sector de l’administració i finances, l’aeronàutica i el de les tecnologies de la informació i comunicació. Tots tres sectors tenen resultats similars, encara que ja en segona i tercera opció, el sector de les finances i el de les tecnologies de la informació es segueixen mantenint com a prioritaris. Altres sectors a destacar en primera opció són el de l’estètica i la docència i investigació, ambdós amb preferències similars, encara que difereixen en segona i tercera opció.

Destaca el baix nombre de joves que en primera instància es dedicarien al món del turisme i la hosteleria, sent l’únic sector de tots els analitzats, que presenta una evolució a l’inversa, és a dir, que la tercera opció és més gran que la primera i la segona. També succeeix en el sector del comerç, encara que el nombre de joves que voldrien treballar-hi és menor que en l’anterior sector.

1.2. Quina activitat o professió et veus desenvolupant en un futur?

En resposta a aquesta pregunta els joves han pogut escriure tota aquella activitat o estudi que els agradaria realitzar en un futur. De totes les que han aparegut, destaquem aquelles que han estat més nombroses i que creiem estan en relació amb l’anterior pregunta analitzada.

Podem apreciar doncs com el món de la medicina segueix sent força present, només superat per les enginyeries, com per exemple l’enginyeria industrial, agrònoma o mecànica. El sector de l’educació també ha estat força escollit, destacant el magisteri en educació infantil o en educació física. També trobem professions relacionades amb els hàbits actuals dels joves, com pot ser la informàtica, i relacionat també amb l’anterior pregunta, el sector de l’estètica i la perruqueria.
 


1.3. Et veus desenvolupant una altra activitat o professió que no aparegui a les opcions anteriors?

En resposta a aquesta pregunta, el 36% dels joves si que realitzaria una altra activitat diferent, mentre que un 25% no sabria que fer. Un 39% dels enquestats no ha contestat a la pregunta en cap dels sentits.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 18.05.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove