Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia postsecundaria

13.2.3. Arts plàstiques i disseny

Aquests ensenyaments aprofundeixen en els àmbits de formació que deriven de la relació entre l'art i el disseny: les arts aplicades, els oficis artístics, les modalitats del disseny i la conservació i restauració de béns culturals.

Les arts aplicades i els oficis artístics corresponent a Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior que s'agrupen en diferents famílies professionals, aquestes són:
> Arts florals
> Arts aplicades a la indumentària
> Arts aplicades al llibre
> Arts aplicades al mur
> Arts aplicades a l'escultura
> Ceràmica artística
> Comunicació gràfica i audiovisual
> Disseny d'interiors
> Disseny industrial
> Esmalts artístics
> Joieria d'art
> Tèxtils artístics

El currículum inclou ensenyaments teòrics i pràctics en centres educatius, una fase de formació pràctica en empreses, estudis o tallers, i una obra final, si es tracta d'un cicle de formació específica de grau mitjà, o un projecte final si es tracta d'un cicle de formació específica de grau superior.

La formació en empreses, estudis o tallers comprèn les pràctiques en entitats de titularitat pública o privada; està integrada al currículum del cicle que es cursa; també es pot efectuar en el marc d'intercanvis nacionals o internacionals. Permet complementar els coneixements, les habilitats i les destreses dels mòduls que integren el currículum del cicle de formació específica, i avaluar els aspectes més rellevants de la competència professional adquirida pels alumnes.

Conservació i restauració de béns culturals (estudis superiors)
Per accedir a aquests ensenyaments cal disposar del títol de Batxiller i superar una prova d’accés. Les persones majors de 19 anys que no disposin del títol de Batxiller, hi podran accedir mitjançant la superació d’una part de la prova d'accés esmentada, regulada i organitzada pel Departament d’Educació, que acrediti que té la maduresa en relació amb els objectius del Batxillerat i els coneixements, habilitats i aptituds necessàries.

Les Especialitats que es poden cursar són quatre:
> Document gràfic
> Escultura
> Arqueologia
> Pintura

El títol que s'expedeix és equivalent a una diplomatura universitària.

Disseny (estudis superiors)
Per accedir a aquests ensenyaments cal disposar del títol de batxiller i superar una prova d’accés, regulada pel Departament d’Educació, en la qual es valorarà la maduresa, els coneixements i les aptituds per a cursar-los amb aprofitament.

Les persones majors de 19 anys que no disposin del títol de Batxiller, hi podran accedir mitjançant la superació d’una part de la prova d'accés esmentada, regulada i organitzada pel Departament d’Educació, que acrediti que té la maduresa en relació amb els objectius del Batxillerat i els coneixements, habilitats i aptituds necessàries.

Les especialitats que es poden cursar son:
> Disseny gràfic
> Disseny de productes
> Disseny d’interiors
> Disseny de moda

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 15.06.2015

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove