Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia postsecundaria

13.1. Escola Oficial d’idiomes

Les Escoles Oficials d'Idiomes són centres públics d'ensenyament d'idiomes moderns adreçats a persones adultes, dins l'àmbit no universitari. Els alumnes poden matricular-s'hi en règim oficial (presencial o bé a distància) o lliure.

Estructura
La durada total d'aquests estudis és de cinc cursos d'un mínim de 130 hores cadascun. En alguns casos, com ara l'àrab, el grec, el japonès, el rus i el xinès, la durada és superior a cinc cursos.

S’estructura en dos cicles:
nivell intermedi: 3 cursos
cicle superior: 2 cursos

La finalitat dels ensenyaments d'idiomes és la d'aconseguir les habilitats en l'ús efectiu de l'idioma com a vehicle de comunicació general.

Accés
Per accedir als ensenyaments d'idiomes en les escoles oficials és requisit imprescindible tenir 16 anys complerts l'any en què comencin els estudis. També hi poden accedir els més grans de 14 anys per seguir els ensenyaments d'un idioma diferent del cursat en l'Educació Secundària Obligatòria.

Matriculació
La matrícula oficial dóna dret a assistir a classe (mínim de 130 hores per curs) i als exàmens corresponents.

La matriculació dels alumnes oficials en horari extensiu té lloc durant el mes de setembre (informació al juliol a les diferents escoles).

La matriculació dels alumnes oficials en horari intensiu té lloc dues vegades l’any –setembre i gener– (informació al juliol i desembre respectivament a les escoles que ofereixen aquesta modalitat).

Hi ha diverses modalitats d’horari:
Extensiu: diari: classes d’una hora diària de dilluns a divendres i altern: classes de dues hores en dies alterns i divendres alterns.
Intensiu: classes de dues hores diàries de dilluns a divendres (deu hores setmanals).

La matrícula oficial (a distància), “That’s English”, té lloc durant el mes de setembre. Se’n pot sol·licitar informació al telèfon 934 377 719.

La matrícula lliure dóna dret a una convocatòria d’examen per obtenir el certificat de nivell intermedi o del certificat d'aptitud. Les proves lliures per a totes les llengües i certificats tenen lloc durant el mes de juny. La matriculació es fa a finals de febrer. La informació sobre la matriculació per als candidats lliures es publica a totes les escoles oficials d’idiomes de Catalunya.

Per poder atendre la demanda de certificacions d’anglès, les EOI ofereixen una convocatòria extraordinària el mes de febrer. La informació es publica a finals d’octubre, i la matriculació té lloc durant el mes de novembre.

És incompatible tenir simultàniament la condició d’alumne/a oficial i d’alumne/a lliure del mateix idioma.

Titulació
Les escoles oficials d’idiomes gestionen i administren les proves per obtenir dos certificats oficials:
el certificat de nivell intermedi, en assolir els objectius del nivell intermedi, el certificat d'aptitud, en assolir els objectius del cicle superior.

Les proves de certificació consten de cinc parts, que garanteixen una avaluació completa dels diferents aspectes de la competència comunicativa.

Les proves tenen com a referent principal el currículum de les escoles oficials d’idiomes, i s'elaboren a partir de documents escrits i orals autèntics, extrets de revistes, premsa, televisió i cinema, etc.

A continuació disposeu de les escoles Oficials d’Idiomes del Barcelonès Nord i L’Hospitalet:

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 18.02.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove