Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Guia jove sobre hipoteques

11. Deu consells que has de tenir en compte a l´hora d´escollir una hipoteca

11.1. Demanar sempre un Préstec Hipotecari.

Quant aneu a l’ entitat bancària heu de demanar sempre un préstec hipotecari, mai un crèdit hipotecari. Un crèdit hipotecari no el podràs canviar a un altre entitat. Per fer-ho haureu de cancel•lar el crèdit i obrir el nou amb la corresponent despesa que això comportarà.

11.2. Escollir un diferencial el més baix possible.

El diferencial és allò que l’entitat afegeix a l’índex de referència (generalment Euribor) per guanyar diners addicionals. Així, una hipoteca de 40 milions de pessetes, a 30 anys amb un diferencial sobre l’Euribor de 0,5 % suposa tornar 73 milions de pessetes ( 33 milions més del que l’entitat et va donar en el seu dia) mentre que 40 milions a 30 anys amb un diferencial d'un 1%, suposa tornar 77 milions (37 milions més) .

11.3. El termini per tornar els diners haurà de ser el més curt possible.

A menys termini pactat menys interessos paguessis. Però s’ha de vigilar ja que al ser més petit el termini de devolució més alta serà la quota mensual pagar. De vegades és millor triar un termini més llarg i poder pagar quotes mensuals més baixes.

11.4. Contractar només l’assegurança obligatòria.

L’entitat bancària intentarà que contractis tot tipus d’assegurances, que et gravaran els costos de l‘hipoteca. Només tens obligació legal de contractar l’assegurança del continent, que és l’assegurança que paga la reconstrucció del pis si cau o es calcina.

11.5. Escollir una oferta on la comissió d’amortització sigui 0.

Amortitzar cabdal és donar a l‘entitat bancària diners extres per tal de restar del total que deus.

11.6. La comissió de Subrogació o cancel•lació sigui menys de 0,5%.

Aquesta comissió penalitza el fet d’emportar-te la hipoteca a un altre entitat. Si aquesta comissió la pactes baixa, podràs canviar-te d’entitat amb més facilitat, si trobes altra oferta més interessant.

11.7. La quota mensual d’hipoteca ha de ser inadequada a les teves possibilitats.

Es recomana que la hipoteca no suposi més del 40 % dels ingressos nets de la unitat familiar.

11.8. Que et proporcioni un finançament suficient.

És important que el teu producte et proporcioni, el suficient per a adquirir l’habitatge. Hi han ofertes que arriben només al 80 % del valor de taxació, i d’altres que arriben al 100 %. Aquestes darreres són més cares i potser et demanaran avals, però has de tenir en compte que a més del valor de l’immoble, has d’ afegir un 10% de despeses que també hauràs de demanar si no les tens estalviades.

11.9. Demanar l'oferta vinculant a l’entitat bancària.

En aquest document, podràs veure totes les característiques de l’hipoteca abans d’anar al Notari, així si alguna cosa no t’agrada podràs renegociar.

11.10. No et quedis amb la primera oferta.

Estudia com està el mercat, quina és la entitat que ofereix millors condicions i desprès, negociar amb l’entitat de més confiança.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 15.03.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove