Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Guia per a joves que volen comprar un pis

11. Canvi d´adreça

Un cop ja tinguis l’habitatge comprat i hagis signat el contracte, has de canviar la teva adreça als documents oficials.

  • Cal fer el canvi de padró a l’ajuntament. Així podràs gaudir dels serveis del lloc on resideixes ara (per exemple, els sanitaris), exercir a la zona del nou domicili els teus drets (electorals, per exemple) i acomplir les obligacions determinades pel conjunt d’administracions públiques que tenen notificació del canvi a través dels consistoris municipals. Cada cop més ajuntaments permeten fer aquests canvis per via Internet.
  • Cal fer el canvi de padró fiscal. Els ajuntaments no modifiquen automàticament les adreces dels padrons fiscals quan es modifica el padró d'habitants. El domicili fiscal pot no coincidir amb el domicili de residència. També es pot canviar de residència i seguir mantenint els elements que són gravats pels tributs municipals. Si voleu modificar el domicili fiscal dels vostres tributs municipals cal fer una sol•licitud expressa al vostre ajuntament.
  • Cal renovar el DNI amb el domicili actualitzat. Per a renovar-lo cal anar a la comissaria de la teva zona amb l’original del padró actualitzat (document que no ha de tenir més de tres mesos d’antiguitat). Per a canvi d’adreça, el canvi de DNI és gratuït, sempre i quan no estigui caducat.
  • Cal notificar el canvi per l’actualització d’altres documents com el carnet de conduir, passaport, etc.
  • Notificar també el canvi d’adreça a totes les entitats, associacions i organitzacions a les quals estiguis inscrit o registrat.
  • Cal també avisar del canvi d’adreça a companyies de serveis, empreses, etc. que t’envien correspondència de forma habitual. Així rebràs tota a la teva nova adreça.

Abans de rehabilitar un habitatge, cal conèixer una sèrie d'actuacions que cal fer amb caràcter previ al començament de les obres. En primer lloc, s'ha d'obtenir l'autorització municipal necessària per poder fer les obres. Per saber quin tipus de llicència es necessita es pot demanar informació a l’ajuntament on s'indicarà quin tipus de documentació es necessita. A més, si es volen obtenir ajuts del Pla de rehabilitació d'habitatge de Catalunya, abans s'ha de sol•licitar l'informe intern d'idoneïtat.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 15.03.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove