Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia jove sobre hipoteques

10.6. El registre de la propietat

Organisme públic, depenent del Ministeri de Justícia, que s'encarrega de dur un registre de totes les propietat immobiliàries del país i els béns i drets inherents a les mateixes, tant rústiques com urbanes.

En les seves dependències i ordenats en llibres, consten totes les finques del país així com la titularitat o pertinença de les mateixes.
Per tant, s'inscriuran en el Registre les escriptures de compra i venda, particions d'herència (impliquen propietat), les hipoteques (dret d'hipoteca), els drets de servitud,l’ usdefruit, la propietat, etc.

El Registre de la Propietat és l'organisme al que primer hauríem d'acudir per a saber si l'habitatge que volem comprar té alguna càrrega , i el document més senzill que expedeixen per a aquesta informació és la Nota Simple.

Si volem informació més precisa hauríem de sol•licitar una Certificació al Registrador de la Propietat, encara que generalment no és necessari. Els honoraris del Registrador, igual que els del Notari, són coneguts com aranzels.

Resulta important assenyalar que serà l'entitat financera qui efectuï aquests tràmits per nosaltres al contractar una hipoteca.
 

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 30.03.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove