Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

El dret d'admissió

1. Què és?
2. Fem un repàs de les irregularitats existents:
3. Què s'ha de fer?

1. Què és?
Quants cops heu arribat a la porta d'una discoteca o d'un bar musical i no us han deixat entrar?. L'excusa del "dret d'admissió" per part dels guardes de seguretat d'aquests locals molts cops no és legal ni està justificada.

La utilització del Dret d'Admissió haurà d'anar obligatòriament acompanyada de l'exposició ben visible de cartells o publicitat en els quals s'ha d'especificar de forma clara i objectiva els requisits necessaris per entrar al corresponent local. Prohibir l'entrada per la manera d'anar vestit, el color de la pell, si utilitzes cadira de rodes, si portes el cabell llarg o massa curt és inconstitucional, perquè afecta els drets fonamentals de la persona (dret a la imatge, a la no discriminació, etc…) Per tant si el propietari vol seleccionar la seva clientela ho ha de fer d'una altra manera: donant accés únicament als socis o exposant els motius del rebuig de forma clara i sense atemptar contra els drets de la persona.
 

2. Fem un repàs de les irregularitats existents:

  • Arribes al local de moda disposat a passar la nit, quan poses el peu a la porta et trobes amb un individu que et diu: "Espera un moment, quanta gent sou?". Tu li contestes i mentre esperes veus com la gent que arriba després que tu, entra.
  • Et trobes en la mateixa situació, però en aquest cas el porter et diu: "L'entrada són 2000 ptes., quan paguis entraràs".
  • En igual situació el porter no et deixa passar per la manera com vas vestit i veus que hi ha joves que van com tu i els deixen entrar.

Si t'has vist involucrat en qualsevol d'aquestes situacions i a més a més el porter del local t'ha amenaçat verbalment o t'ha agredit físicament, has de saber que aquest fet pot ser sancionat. Tanmateix la legislació prohibeix portar armes o cap altra classe d'objecte semblant dins d'aquest locals, tant els empleats com els usuaris.
 

3. Què s'ha de fer?

  • Exigir sempre l'exposició de cartells en què constin els requisits per a entrar i els preus de les entrades.
  • Si no els tenen, que és el més usual a les nostres ciutats, demana el full de reclamacions i exposa-hi tot el que t'hagi passat, així com les teves dades personals (nom, DNI, adreça, etc.) i les del local en qüestió.
  • També pots anar directament a la Guàrdia Urbana i posar una denúncia pels fets o per no haver-te donat el full de reclamacions.

No pensis que no val la pena o que no servirà de res, al contrari, servirà de molt. Les multes i suspensions no triguen a caure, així que ja ho saps, no et tallis i actua.
 

Documents

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 29.03.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove