Servei de Voluntariat Europeu : SVE a Polònia, amb persones amb paràlisi cerebral i diversitat funcional

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Temàtica activitat del calendari: SVE, diversitat funcional, voluntariat a l'estranger
Tags: Voluntariat a l'estranger, discapacitat

Dates de realització
Del diumenge 15 de octubre de 2017 al dimarts 25 de setembre de 2018

Dates d'inscripció
Del dimecres 4 de octubre de 2017 al dissabte 14 de octubre de 2017

Descripció

Mundus busca un/a voluntari/a (resident a Espanya, d'entre 18 i 30 anys) per participar en un projecte de Voluntariat Europeu ajudant en Ostoja, una organització d'ajuda, teràpia i cures per a persones amb paràlisi cerebral i diversitat funcional.

Temàtica: Persones en situació de dependència
Organització d'acollida: Ostoja
Lloc: Wroclaw, Polònia
Dates: 15/10/2017 - 25/09/2018
Durada: 12 mesos
Nombre de places: 1
Data límit: Fins a esgotar places

 

L'organització d'acollida Ostoja realitza el seu treball en Wroclaw, capital de la regió de Baixa Silesia i una de les ciutats més boniques i grans de Polònia (750.000 habitants). L'organització compta amb l'experiència d'haver rebut en els últims 10 anys a 40 voluntaris europeus de diferents països, que van cooperar amb l'equip professional als diferents centres de l'organització. 

Ostoja gestiona diferents centres:

1. The Rehabilitation-Educative Centre for Children with Cerebral Paralysis: 60 nens i nenes (3-25 anys) fan fisioteràpia, teràpia del discurs, pedagogia, etc.

2. Youth rehabilitation-therapy centre: centre d'ocupació de tarda per 70 joves (20-40 anys) amb discapacitat. Tallers: esport, art (art-teràpia, ceràmica, cinema), habilitats comunicatives i suport psicològic. Es fan també excursions.

- KLEKS. Club per a joves del Youth Rehabilitation-Therapy Centre. 15 participants (25-40 anys) amb discapacitat moderada.

3. Workshop of Occupational Therapy. Taller de Teràpia Ocupacional per a persones amb diversitat funcional. 100 participants (19 a 55 anys). Hi ha 13 tipus diferents de taller.

4. Workshop of Occupational Therapy/Sroda Slaska. Petit taller en un petit poble a 30 km de Wroclaw. 30 participants (de 25 a 50 anys).

 

Què faràs durant el voluntariat?

Les primeres setmanes seran un període d'adaptació i formació per saber com treballar amb persones amb discapacitat intel·lectual i també per visitar els diferents centres de l'associació OSTOJA. Hi ha un coordinador oficial de voluntaris que s'ocupa de cuidar als voluntaris en tot el seu projecte.

Com a voluntària/o ajudaràs als terapeutes durant les activitats treballant en equip o de manera individual. Depenent del centre, faràs diferents tasques: ajudar als usuaris a vestir-se, donar de menjar i recollir i netejar després dels tallers. Participaràs en les activitats segons els teus interessos i mai estaràs sol/a amb el grup.

Després d'un temps, quan estiguis totalment inclòs/a en l'equip terapèutic i sàpigues una mica més de polonès, podràs dur a terme les teves pròpies idees i projectes amb els participants. Aprendràs no solament sobre diferents mètodes de treball, sinó també sobre tu mateix/a, els teus límits i possibilitats.

També participaràs en diferents activitats fora del centre. Cada estiu els centres participen en el SLOT Art Festival i organitzen campaments d'estiu en diferents zones de la naturalesa polonesa.

Als centres ajuden, a més de voluntaris europeus, 10 voluntaris/es de Polònia. 

 

Inscripcions:

Si t'interessa aquest projecte de l'entitat Mundus, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès.

ATENCIÓ: els terminis d'inscripció són orientatius. El procés de selecció es tancarà quan s'hagin rebut les candidatures necessàries.


Enllaç de la oferta a Barcelonesjove.net
http://www.barcelonesjove.net/node/76640

Data del document: 4.10.2017