Servei de Voluntariat Europeu : SVE a Suïssa, 6 diferents projectes (sostenibilitat, permacultura, circ, migracions, voluntariat i pau)

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Temàtica activitat del calendari: Pau, Permacultura, SVE, Voluntariat, circ, migracions, sostenibilitat, voluntariat a l'estranger
Tags: Voluntariat a l'estranger

Dates de realització
Del dilluns 1 de gener de 2018 al dilluns 31 de desembre de 2018

Dates d'inscripció
Del dimecres 20 de setembre de 2017 al dimarts 3 de octubre de 2017

Descripció

Servei Civil Internacional Catalunya (SCI) busca voluntaris/àries!

Pots triar entre 6 projectes de llarga durada de diferents temàtiques a Suïssa: sostenibilitat, permacultura, circ, migracions, voluntariat i pau! Si estàs interessat/ada en qualsevol d'aquests projectes escriu un correu amb el teu CV i una carta de motivació (en anglès) a longterm@sci-cat.org abans del 3 d'octubre.

 

1) Eco-poble Sennrüti a Degersheim, Suïssa - 4 voluntaris/àries (de l'1 de març de 2018 - 28 de febrer de 2019)
L'Eco-poble de Degersheim, un projecte integral de la comunitat que promou la vida sostenible, oferirà a 4 voluntaris/àries la possibilitat de participar en jardineria orgànica, guarderia, treballs de cuina, gestió d'esdeveniments, relacions públiques i construcció o rehabilitació ecològica. Els voluntaris seran encoratjats i recolzats en el desenvolupament de les seves pròpies idees, iniciatives i treball independent. L'objectiu és aprendre com i on poden contribuir a tots els aspectes de la vida comunitària.

L'àrea comunitària Eco-Village es troba a prop d'un petit poble del cantó St.Gallen en un entorn rural.

Allotjament: Apartament compartit amb cuina dins de l'eco-poble.

Requisits: els participants estan motivats per viure i treballar en una comunitat ecològica i oberta amb nens, joves, adults i ancians. Esperem que estiguin d'acord amb els nostres valors comuns.

2) Circ Lollyop a Lüen, Suïssa - 1 voluntari durant 6 mesos (1 de març de 2018 - 31 d'agost de 2018)
El Circ Lollypop de Lüen és un circ viatger ben establert que treballa amb nens i joves amb l'objectiu d'animar els joves a desenvolupar la seva pròpia cultura juvenil ia adquirir més consciència. Un voluntari viatjarà amb el circ a Suïssa des de març fins a agost i realitzarà parades a moltes escoles de diversos cantons. Al final del SVE, el voluntari pot fins i tot tenir l'oportunitat d'acompanyar el circ a un país d'Europa de l'Est durant el mes de setembre (principalment amb minories daquest país), però aquest mes no serà part del SVE i s'organitzarà de forma independent entre el voluntari i el circ. Les tasques del circ varien des de la configuració de la carpa per animar els nens i ajudar-los amb totes les tasques relacionades amb el circ durant 6 mesos.

Allotjament: condicions de vida senzilles! Viureu en un remolc de circ durant la gira i la majoria de les vegades usareu els arranjaments sanitaris de les escoles (dutxes grupals, etc.), la cuina es posa en un remolc.

Requisits: Heu de respectar els desitjos i idees dels nens i intentar proporcionar-los una experiència excel·lent. Aquest any estem buscant específicament un voluntari masculí. Si algú té habilitats artístiques, musicals o teatrals, es tindrà en compte durant la selecció. És important que el voluntari pugui integrar-se i sentir-se com a casa en la vida del circ, que de vegades pot ser exigent (temps de treball ampli, condicions de vida senzilles).

3) Centres d'asil a Valais, Suïssa - 3 voluntaris/àries (1 de març de 2018 - 28 de febrer de 2019)
L'Oficina d'Asil del cantó de Valais proporciona diversos centres a la regió, on viuen els sol·licitants d'asil, treballen i obtenen educació durant el temps que esperen la resolució per obtenir un permís d'estada. L'Oficina d'Asil acollirà 3 voluntaris//àries. Mentre que dos d'ells treballaran a "RADOS" a Sion, els altres dos treballaran a "Le Botza" a prop de Vétroz. "RADOS" és el centre de refugiats menors no acompanyats, "Le Botza", el centre d'integració social i professional per als refugiats. 2 voluntaris a "Le Botza" tindran l'oportunitat de donar suport als refugiats en diferents tallers (restauració, fuster, jardineria, reformes, cursos d'idiomes i informàtica, cursos de cuina, manteniment, etc.) i ajudar-los a preparar-se per al treball suís mercat. A "RADOS", els altres 2 voluntaris seran els encarregats de l'entreteniment i organització d'activitats per a refugiats menors no acompanyats. 

Una de les tasques dels dos centres serà ajudar a acompanyar els refugiats a les cites (és a dir, amb el metge/administracions), ajudar amb la cura de nens, donar suport a alguns treballs administratius i organitzar esdeveniments per als refugiats.

Allotjament: els voluntaris viuran en dos apartaments compartits a Sion (fora dels centres d'asil), inclosos el bany i la cuina.

Requisits: a mesura que els sol·licitants d'asil sovint pateixen d'experiències molt estressants, el voluntari no ha de ser racista ni xenòfob de cap manera. Una comprovació de fons criminal és obligatòria. Els candidats amb experiència en les activitats descrites anteriorment tindran avantatge en el procés de selecció.

4) Consell de pau de Zuric, Suïssa -1 voluntari/a durant 12 mesos (1 d'agost de 2018 - 31 de juliol de 2019)
El Swiss Peace Council és una petita organització de pau que publica una revista i organitza diferents esdeveniments sobre temes de pau internacional i prevenció de conflictes. Un/a voluntari/a acompanyarà la producció de la revista, ajudarà a investigar ia mantenir la part en línia de l'organització.

El/la voluntari/a treballarà juntament amb l'editor i cap del Consell de Pau de Zuric, ocasionalment amb membres del consell, un company de feina (antic voluntari de SVE) i altres grups de treball locals a Zuric. Ocasionalment, treballaran a l'oficina SCI Suïssa a Berna com a part de la cooperació entre aquestes dues organitzacions. Les tasques s'adaptaran al coneixement i l'interès del voluntari: organització d'esdeveniments propis, actualització/reforma de la part en línia de l'organització (lloc web/xarxes socials), redacció de la revista trimestral de pau. Un dels objectius del projecte és l'intercanvi de coneixement sobre temes de pau entre el Consell de Pau i SCI Suïssa.

Allotjament: el/la voluntari/a es quedarà a una habitació amb una família d'acollida o amb una habitació en un pis compartit a Zuric.

Requisits: Per poder treballar en el procés editorial de la revista, es requereixen una bona quantitat d'habilitats d'alemany i anglès per a les activitats de recerca. També és bo tenir capacitats per mantenir la part en línia de l'organització (Wordpress-CMS-website i Facebook), però no obligatori. Com que el personal del Consell de Pau està en la seva segona part de la vida, esperen una persona jove i innovadora que tingui coneixements amb els mitjans de comunicació social per arribar a les generacions més joves per implicar-los més en temes de pau.

5) SCI Suïssa, Oficial de col·locació a l'oficina SCI de Berna (1 de gener de 2018 - 31 de desembre de 2018)
SCI Switzerland és una organització de pau que organitza 20 campanyes de treball amb 150 voluntaris internacionals cada any. 100 voluntaris de Suïssa participen cada any en campaments a l'estranger. Actualment a l'oficina hi ha 4 membres del personal que treballen a temps parcial i voluntaris SVE.

La tasca principal és la col·locació de voluntaris a curt termini a les campanyes de treball a Suïssa i a l'estranger. També participarà en la planificació i la publicació del camp de treball, ajudant al personal amb el disseny i la realització de tallers i caps de setmana.

Allotjament: el/la voluntari/a es quedarà a una habitació amb una família d'acollida i s'ofereix una habitació i menjar o a una habitació al campus i obteniu un pressupost per menjar. 

Requisits: Teniu entre 18 i 30 anys i està disponible per al període complet de 2018. Teniu un bon coneixement en anglès i francès, i també en alemany i italià. Comparteixis valors SCI, estan motivats per treballar amb joves i voluntaris de diferents cultures i interessats en el treball d'oficina.

6) Schloss Glarisegg, Steckborn, Suïssa - 2 voluntaris/àries durant 10 mesos (1 de febrer de 2018 - 30 de novembre de 2018)
El projecte consisteix a treballar al jardí de permacultura de una comunitat d'aproximadament 35 adults i 15 nens, situada directament entre la riba d'un llac i un bosc i a prop de ciutats. Per obtenir més informació, visiteu:
El lloc web del projecte: www.permakultur-bodensee.ch
El lloc web de l'eco-poble: www.schloss-glarisegg.ch
Experiències dels antics voluntaris de l'EVS: http://www.permakultur-bodensee.ch/european-voluntary-service-evs/

La major part del temps de treball dels/de les voluntaris/àries es desenvoluparà al jardí, sembrant, plantant, recollint, cuidant els ànecs i pollastres, etc. 

Més informació: https://goo.gl/Bxdcxs


Enllaç de la oferta a Barcelonesjove.net
http://www.barcelonesjove.net/node/76559

Data del document: 20.09.2017