Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


27/05/2013 - 12:10

Vols cursar un cicle formatiu de grau superior (CFGS) durant el curs 2013-14? Ja pots realitzar la preinscripció acadèmica, del 27 de maig al 7 de juny 2013


 

Fa un moment us parlàvem de la matriculació per a la realització de les PAU, i ara ens adrecem a tots els estudiants que voleu fer l’any que ve un cicle de grau superior de formació professional. Per accedir a un CFGS cal que formalitzeu la sol·licitud corresponent, independentment de si esteu cursant encara un altre tipus d’ensenyament (Batxillerat o formació professional de grau mitjà).

El període per formalitzar la vostra sol·licitud i poder accedir a un cicle formatiu de grau superior, enguany és del 27 de maig al 7 de juny 2013. Per fer la preinscripció cal conèixer el calendari del procés, consultar els centres educatius, conèixer la documentació i els criteris de prioritat, consultar els codis dels cicles i les modalitats de batxillerat prioritàries, presentar la sol·licitud, consultar els resultats i formalitzar la matricula.

Si estàs una mica perdut/da, presta atenció a les següents FAQ.

 

Què és la preinscripció i per a què serveix?

La preinscripció és el tràmit que cal fer per poder accedir a un centre sufragat amb fons públics i cursar-hi un cicle de grau superior de formació professional. És un tràmit que es pot realitzar encara que es cursin altres ensenyaments en el mateix centre. Un cop admesos, els sol·licitants han de formalitzar la matrícula.

 

Des de quines vies es pot accedir a un CFGS?

Per cursar un cicle formatiu de grau superior cal tenir el títol de batxillerat o equivalent a efectes acadèmics. A partir de l’any que es compleixen els 19 anys, també es pot accedir mitjançant una prova d’accés. Els que tenen 18 anys o els compleixen poden accedir acreditant que tenen un títol de tècnic/a relacionat amb la formació (un CFGM) i superant una prova d’accés. També poden accedir els que han fet la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.

 

Quina documentació cal presentar?

Juntament amb la sol·licitud de preinscripció, cal presentar al centre demanat en primer lloc l’original i una fotocòpia del següent:

  • DNI o NIE
  • Tarjeta sanitària individual (TSI)
  • Certificació acadèmica de la qualificació de la prova d’accés o de les qualificacions obtingudes al batxillerat o estudis equivalents
  • Certificat de superació de la prova (en el cas dels alumnes que han superat la prova d’accés a la universitat per majors de 25 anys)

 

On s’ha de presentar la documentació i la sol·licitud de preinscripció?

Només es pot presentar una sol·licitud de preinscripció per alumnes, però en aquesta es poden indicar peticions d’admissió en diversos centres i cicles (10 com a màxim), sempre ordenats per ordre de preferència.

El formulari de sol·licitud s’ha de presentar al centre demanat en primer lloc. Aquest formulari el trobeu a través d’aquest enllaç. Només cal que l’imprimiu i l’ompliu.

També es pot presentar:

  • a l’oficina municipal d’escolarització del municipi on està el centre o institut
  • a l’ajuntament del municipi on està el centre o institut
  • als serveis territorials o oficines territorials del Departament d’Ensenyament

 

Recordeu que també podeu omplir el formulari a través d’Internet. Podeu accedir-hi a través d’aquest enllaç. En qualsevol cas, és important que faciliteu l’adreça de correu electrònica, per tal de poder rebre el missatge amb el codi de la sol·licitud de preinscripció.

 

Què són els codis dels cicles i com puc conèixer-los?

A la sol·licitud de preinscripció heu d'especificar el codi del cicle al qual voleu accedir. Tots els cicles es coneixen per un nom i per un codi. Per conèixer quin és el codi del cicle que voleu fer, podeu consultar aquest llistat.

 

Procés no ordinari

Els alumnes que no tenen les qualificacions de batxillerat i/o de les proves d’accés, etc. que permeten accedir als estudis de formació professional de grau superior perquè estan pendents de resolució de reclamacions, poden presentar la sol·licitud de preinscripció fins el 14 de juny de 2013.

En el cas dels alumnes que cursen segon de batxillerat en el curs actual i l’aproven en la convocatòria extraordinària, podran presentar les sol·licituds fins el 26 de juny de 2013.

 

Més informació | Dep. Ensenyament Generalitat

 

 


Etiquetes: , , , , ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove