Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


18/05/2017 - 09:55

Subvencions al pagament del lloguer 2017


Per resolució del 28 de març de 2017 (GAH/657/2017) s'ha aprovat les bases que regulen la concessió de la subvenció per al pagament del lloguer 2017. Es tracta d’una subvenció en règim de concurrència competitiva destinada a facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social. La convocatòria és oberta de des del 19 d’abril, data de la publicació de la convocatòria la DOGC(GAH/786/2017). S’estableix un termini de dos mesos des d’aquesta data per presentar sol·licituds.

Per poder demanar aquesta subvenció s’ha d'acreditar:

  • Tenir la residència legal a Catalunya
  • Que la Unitat de Convivència (UC) tingui uns ingressos suficients per poder pagar el lloguer i que no sobrepassin els límits establerts a les bases de la convocatòria corresponent. Es tracta del LIUC (Limit d’Ingressos per UC). Per tal de facilitar el càlcul i saber si podeu o no demanar la subvenció podeu consultar el full de càlcul, que trobareu a l’enllaç final.
  • Ser titular d'un contracte de lloguer de l'habitatge que sigui el seu domicili habitual i permanent. Cal estar-hi empadronat.
  • No pagar un lloguer mensual per l'habitatge superior a la ciutat de Barcelona de 600 euros.
  • Tenir domiciliat el cobrament de la subvenció en una entitat financera.
  • Estar al corrent de pagament de les rendes en el moment de presentar la sol·licitud.
  • Pagar el lloguer de l’habitatge per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, ingrés en compte o rebut emès per la persona administradora de la finca, com a mínim a partir del mes següent a la data de presentació de la sol·licitud

Si es compleixen tots aquests requisits i no tenim, habitatge en propietat ni en usdefruit, ni una relació de parentiu amb l'arrendador/a o sotsarrendador/a, ni una base imposable de l'estalvi a la declaració de renda de més de 500 euros, es podrà concedir una subvenció del 40% dels ingressos del lloguer amb un màxim de 2.400 euros. Aquesta subvenció es concedeix per l’any de la convocatòria i és incompatible amb altres ajuts al lloguer.

Més informació en el següent enllaç.

Per demanar tots aquests ajuts has de demanar cita prèvia a una de les deu Oficines Locals d’Habitatge de Barcelona.

I si abans d’anar, vols informació individualitzada, demana cita a la nostra assessoria d'habitatge compartit.


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove