Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


19/11/2013 - 11:21

Sant Adrià posa en marxa un servei de mediació per evitar desnonaments


Sant Adrià del Besòs posa en marxa el nou Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH), amb l’objectiu d’atendre les persones que per manca de recursos econòmics no puguin fer front a la seva hipoteca i estiguin en procés de desnonament del seu habitatge habitual.

El SIDH és un servei gratuït que ofereix informació, assessorament i intermediació als ciutadans i ciutadanes de Sant Adrià per tal d’intentar evitar la pèrdua de l’habitatge per causa d’impagament de préstecs hipotecaris.

Per poder accedir al servei s'han de complir els següents requisits:

  • L’habitatge en risc de pèrdua ha de ser l'únic i residència habitual.
  • No poder fer front al préstec hipotecari constituït per la compra de l’habitatge, per pérdua de la feina o disminució important dels ingressos.
  • Cal haver negociat prèviament solucions amb l’entitat financera sense haver arribat a cap acord.

El servei també s'ofereix a les persones que es troben en els següents supòsits:

  • Ser avalador d’un habitatge en situació d’impagament del seu préstec hipotecari.
  • Haver constituït una hipoteca pont per a la compra d’un nou habitatge i estar en risc de perdre els dos habitatges.
  • Ser propietari de dos habitatges com a conseqüència d’herències, separacions o divorcis.
  • No viure a l’habitatge principal per tenir-lo llogat, per separació, divorci o altres contingències.

Els interessats en aquest Servei han d'adreçar-se en primer lloc al SAC (el Servei d’Atenció Ciutadana) a la tercera planta de l’Ajuntament (Àrea de Ciutadania) en horari de dilluns a divendres de 9 a 13 h. També es pot trucar al telèfon 93 462 19 95. Des del SAC es valorarà cada cas i es derivarà, si compleix els requisits, al SIDH que comptarà amb un advocat assignat pel Col·legi d’Advocats i farà les tramitacions pertinents per trobar la solució adequada a cada procés de desnonament. A les persones que no compleixin amb les condicions establertes se les posarà en contacte amb els Serveis Socials municipals, perquè s’estudiïn possibles ajuts.

El nou Servei és fruit de l’Acord de Ciutat que es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics, i a proposta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH Besòs) en el Ple municipal del passat 29 de juliol, en que Sant Adrià es declarava Ciutat contraria als desnonaments per motius econòmics d’habitatges familiars habituals o de primera residència; i es crea a partir d’un conveni signat el passat 31 d’octubre amb la Diputació de Barcelona.

La de Serveis Socials és una de les poques àrees municipals  que ha incrementat el seu pressupost, des de l’inici de la crisi, amb la voluntat d’ intentar donar resposta al augment de la demanda ciutadana. El recursos econòmics destinat a Serveis Socials l’any 2013 és d’un 6’2% del pressupost municipal, per sobre de la mitjana d’altres municipis de la província de Barcelona.


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove