
#looopers, una sèrie de divulgació cientÃfica i tecnològica de la UPC
Mensualment es publicarà una càpsula d’un projecte de divulgació científica i tecnològica per donar resposta a preguntes i curiositats diverses relacionades amb aquestes àrees, a través de vídeos breus, amb què es pretén apropar les últimes tendències i preferències del públic adolescent. La sèrie té la participació de professorat, personal investigador i estudiants vinculats a la Universitat i apassionats per aquests àmbits.
Carles Araguz, investigador en tecnologies aeroespacials del Departament d’Enginyeria Electrònica, presenta la primera càpsula de la sèrie sobre nanosatèl·lits, en què explica quins són els instruments que incorporen aquests petits satèl·lits i quines aplicacions tenen. A la segona càpsula, Raúl Benítez, professor i investigador del Departament d’Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial, respon a qüestions essencials sobre la intel·ligència artificial i dibuixa com serà la societat del futur amb aquest tipus de sistemes intel·ligents, que seran presents a gairebé tots els àmbits de la vida quotidiana. I Marta Tarrés, enginyera informàtica i doctora en Software, explica en el tercer vídeo de la sèrie («Python, com evitar que et hackegin el mòbil») com es programa amb Python un simulador de PIN/PUK que permeti millorar la seguretat dels dispositius electrònics.
Els propers vídeos de la sèrie tractaran temes com ara l’escala real del sistema solar, els bacteris reciclamòbils o per què les plantes no tenen cervell.
Per a més info, clica aquí.
Font: Universitat i Recerca. Generalitat de Catalunya
Etiquetes: ciència, formació, tecnologia